Ексклузивни продукти Видео
Програми

 МЕЖДУНАРОДЕН КОРАЛОВ КЛУБ

Да помогнем на хората по света да подобрят
здравето и самочувствието си и
да повишат качеството на живота си

 

Олга Бутакова
Система за прочистване на лимфата

Лимфната система на чoвека не е добре изучена. По-голямата част от лекарите не я познават достатъчно, защото това се смята за тясна специализация.

Когато говорим за продуктите от обмена – токсини, мъртви клетки и др. Си задаваме въпроса: Къде се събират токсините? – Има няколко версии – едната е в черния дроб. Но не е там – той се регенерира непрекъснато. Другата версия е – в бъбреците – но там няма място, защото те са мебрана. Трета версия – в дебелото черво – там преминават и продуктите от храносмилането. Част от токсините се отлагат и в костите и по ставите. Верният отговор е, че токсините извършват кръгооборот в организма! Нищо не остава неподвижно на едно място.

Лимфната система е по-стара от кръвоносната. Тя се образува първа в ембриона. Наричат я бялата река. Първата заблуда на официалната медицина е, че не може да й се въздейства. Лимфата се движи само в една посока. Лимфната система е изградена от лимфни проводи и лимфни възли, които не са свързани с кръвоносната система. Лимфните проводи са толкова тънки, че не могат да се видят. Те са по-дълги от кръвоносните съдове. По тях има клапани, които се задвижват само под влияние на мускулите. Когато мускулите не работят се получават лимфни отоци.

Система от клетки

Артерия

ŻŻŻŻŻ

 

סּ    סּ               סּ          סּ          /           סּ          /           סּ                     /           סּ

            סּ          /                      סּ                     סּ                     סּ          סּ          /

סּ                     סּ                     Ż­       סּ                     סּ                     Ż­  междуклетъчно пространство

/                      /                      /                      /           Ż­       /

 

 

ŻŻŻŻŻ

лимфа

Междуклетъчното пространство е запълнено от междуклетъчна течност, която по същество е вода. В нея плуват клетките и колагенови влакна, за чието изграждане е необходима сярата (МСМ). Плътността на тъканите е различна и те имат различен процент съдържание на вода.

Към отделната клетка не води кръвоносен съд. Хранителните вещества се подават в междуклетъчното пространство. В междуклетъчното пространство се изхвърлят и токсините. Лимфата извежда от междуклетъчната течност токсините. Токсините не се изтеглят от кръвта! Лимфата се смесва с венозната кръв на едно място – гръдната вена. Затова в кръвта трудно се откриват токсични вещества. Човек може да бъде много болен, всички токсини са в лимфата, а кръвната картина може все още да е добра. Лимфната система няма пряк изход навън. Тя може да се пречиства само чрез възлите под формата на изпотяване. Затова е полезно и задължително поне веднъж на ден да се изпотява човек и след това да се измива добре. Лимфните възли събират токсини – зад коляното, под мишниците, в ключицата. Тези възли в никакъв случай не бива да се натискат, нито да се загряват. Масажът се прави отдолу нагоре, за да подпомогне лимфооттока.

Когато междуклетъчната течност се замърси, тя става като гел и не може да възприема хранителните вещества. Когато говорим за свободни радикали – те са там – в междуклетъчната течност. Количеството на кръвта е около 15 литра – останалото е междуклетъчна течност. Изключително важно е да се поддържа рН на кръвта в оптималната й стойност 7.4. Ако рН на кръвта спадне до 7.1 настъпва смърт!!!

 

 

1          2                      5.5                   7          7.4   7.6                                              14

            пик.кис.          кожа                   кръв                слюнка      

киселина                                           неутрално                                          основа

80% от продуктите, с които се храним дават кисела реакция. За да се задържи в необходимата граница рН на кръвта, организмът използва алкален буфер. Този буфер е калцият. За да нормализира рН на организма, калцият се изтегля от костите. Затова кораловата вода се счита за идеалното средство за поддържане на здравния баланс на организма, защото тя алкализира организма, без да се консумира алкалния буфер. Освен това кораловият калций намалява повърхностното напрежение на обикновената вода от 73 дина на кв. См до 43 Дина на кв. См., така че водата става лесно усвоима от клетките. Ако нейното повърхностно напрежение е голямо, тя просто преминава покрай клетките и не се усвоява от тях – те остават жадни. Кораловият калций свързва хлорните йони и пречиства водата. Освен това се повишава електронната наситеност на водата, което е показател за нейната антиосидантна способност.

Първо желязно правило при всяко очистване е да се разреди междуклетъчната течност. Тя да се превърне от гел в зол, така токсините, които се намират там могат да се освободят, да се свържат с транспортни вещества и да се изхвърлят от организма.

Схема на движението на токсините

Хранителните вещества навлизат в организма през дихателната система, храносмилателната система и кожата. Попадат в кръвта, в междуклетъчното пространство и от там в клетките. Преработват се и в междуклетъчното пространство се изхвърлят токсините. През лимфата те попадат във венозната кръв, а от там се елиминират през кожата, бъбреците, черния дроб, бронхите.

За да се постигне прочистване на лимфната система са необходими няколко етапа:

  1. Лимфостимулиращо вещество – то стимулира лимфната течност да се придвижи към съдовете. Това е Корен женско биле (корен Солодки) – пие се 3 пъти по 1 хапче 45 минути до 1 час преди хранене с две чаши коралова вода. Токсините трябва да се хванат, защото до 1 час са в дебелото черво.

  2. Сорбент за свързване на токсините – това е Келп – пие се 1 час преди хранене.

  3. Жлъчогонно средство – по време на хранене – Лецитин или Артишок.

Тъй като всяка абсорбция изтегля и хранителни вещества е задължително да се попълнят резервите от елементи.

  1. Подхранване с минерали и витамини – Спирулина, Суперпища, Биошейп, Аминокиселини

  2. За защита и попълване на енергийните ресурси на организма се препоръчва мощен антиоксидант – Активин.

  3. Добавят се и еубиотици – храносмилателна формула с ферменти, мегаацидофилус

 

Най-добре е да се комбинира с Коло Вада програмата.

1-ви етап – 7 дни се пие нормална Коло Вада

2-ри етап – сутрин заедно с пакетчето с хапчета се изпива 1т. Артишок

1 час преди прахчето се изпиват 2 т. Корен солодки с чаша вода

заедно с прахчето се изпива 1 т. Келп

вечерта с другите хапчета пак се пие 1 т. Артишок.

Примерно:

8 часа – пакетче с хапчета с №2 и 1 таблетка Артишок

9 часа – 2 таблетки корен солодки

10 часа 1 прахче разтворено в сок и 1 таблетка Келп

12 часа 2 таблетка корен солодки

13 часа 1 прахче в сок и 1 таблетка Келп

15 часа 2 таблетки корен солодки

16 часа 1 прахче в сок и 1 таблетка келп

18 часа пакетче с хапчета №2 и 1 таблетка артишок

19 часа 2 таблетки корен солодки

20 часа 1 прахче в сок и 1 таблетка келп

3-ти етап – нормална коло вада с мегаацидофилус

 

Програмата от 1 до 6 се изпълнява поне 14 дни. Когато е комбинирана с Коло Вада – стандартно.

Лимфните възли никога не се затоплят, облъчват, масажират. Сливиците са също лимфни възли – те спират възпаленията да не стигнат до мозъка. Под мишниците са основните лимфни възли. Когато непрекъснато се използва део спиращо потенето, се получава мастопатия и дори рак на гърдата!

Полезно е да се пие чай от листата на малина или касис – за изпотяване и изхвърляне на токсините.

Нашата система е клинично изпитана в института към Минздрав – Москва, Русия.

Други лимфостимулатори – алое, шипка, овес

При кашлица – не се потиска, а се пие вода, за откашляне, защото това също е начин за прочистване на лимфата. Пие се в чаша топла вода 1 пакетче корал.

Температурата също не се потиска. Пие се много вода + корен солодки + ехинацея и се чака сама да падне температурата.

Колоидно сребро – под езика – отива направо в лимфната система.

Как се познава, дали е замърсена л.с. – налеп по езика, мирис от устата.