Ексклузивни продукти Видео
Програми

 МЕЖДУНАРОДЕН КОРАЛОВ КЛУБ

Да помогнем на хората по света да подобрят
здравето и самочувствието си и
да повишат качеството на живота си

 

Coral Club International u Royal Body Care

 Масло от черен дроб на акула
удивително природно средство за укрепване на здравето

   Рядко се случва лекари и учени медици да се сблъскат с вещество толкова перспективно, като маслото от черен дроб на акула, и неговия активен ингредиент алкилглицерин. Годините на обучение в медицинските и други учебни заведения, а също и дългото наблюдение на болните и практическата работа в сферата на научните изследвания, са изградили в нас здрав скептицизъм. Преди да одобрим приложението на който и да е от предложените чудесни лекарствени препарати или хранителни добавки, ние разглеждаме няколко ключови моменти: резултати от изследвания, проведени по двойно сляп метод с участието на голям брой пациенти; резултати от независими изследвания в академични институти на разни страни и обръщаме внимание само на тези резултати, които имат статистическа значимост.

   Изследванията на черен дроб от акула и АКГ  още не са завършени. Обаче ние разполагаме със статистични данни от известни учени и значителен набор от практически резултати, събрани от потребители на масло от черен дроб на акула, от техните семейства и приятели, а също и специалисти в областта на здравеопазването, които наблюдавали забележителните резултати на своите пациенти и собствени семейства. Всички тези сведения свидетелстват за това, че маслото от черен дроб на акула, приемано в качеството си на хранителна добавка, проявява забележителна способност да укрепва имунната система на човека.

   Разбира се, необходими са допълнителни изследвания , доколкото в медицинската наука е сложно да се получи изчерпващо научно потвърждение. Може да минат още 20 години, преди абсолютната ефективност на маслото от черен дроб на акула да бъде доказана. Обаче, доколкото прилагането на масло от черен дроб на акула не предизвиква значителни отрицателни странични ефекти, ние не сме съгласни да чакаме 20 години до това време, когато към маслото от черен дроб на акула ще бъде привлечено вниманието на широката общественост.

   Работата е там, че маслото от черен дроб на акула, прилагайки се много години в качеството си на народно лечебно средство, става все по-достъпно благодарение на мрежовия маркетинг и магазините за продажба, без рецепта на хранителни продукти за оздравяване и може да стане именно това достижение в областта на медицината, признанието за което ще дойде заедно с разширяването практиката на неговото приемане за оздравителни цели.

   При анализа на състава на капсули с масло от черен дроб на акула може да възникне въпрос, кой е именно неговия ингредиент който обезпечава чудесата на изцеление, които се приписват на този природен продукт.

   Много учени изследователи, лекари, а също фармацевтични компании биха го нарекли - сквален, доколкото е установено, че сквалена има някои свойства на антибиотиците и хормоните. Обаче, в състава на маслото от черен дроб на акула влизат и други компоненти, извънредно перспективни от медицинска гледна точка. Един от тях е алкилглицеринът.

   През 50-те години на ХХ век, от самото начало на нашите изследвания с д-р Астрид Брохалт и нейното семейство, ние концентрирахме работата върху изучаването на алкилглицерините. Д-р Астрид Брохалт се занимаваше с намирането на средства, стимулиращи и усилващи функциите на имунната система на човека; вещество, което може да се окаже перспективно за лечението на много болести, векове нанасящи вреди на човечеството.

   В качеството си на хранителна добавка, маслото от черен дроб на акула може да бъде полезно на всички, независимо от това, дали го приемат с цел за общо оздравяване или с цел въздействие върху конкретна форма на имунодефицит. На вас още ви предстои да откриете за себе си чудесните свойства но този препарат.

Маслото от черен дроб на акула и имунната система на човека

Акула. Тяло с метално-сив цвят. Хладни, мъртви очи. Святкащи, носещи смърт зъби. Гъвкаво, мускулесто тяло. Внезапно нападение на жертвата, кръв и ужасяващи пронизителни вопли на безпомощни мъже, жени и деца.

   Може да се каже, че човечеството не познава по-страшно и отвратително създание. И все пак е възможно, това толкова зловещо създание, да носи в себе си тайната на здравето и дълголетието на човечеството.

   Дълго време специалистите в областта на морската биология, а също и тези в другите области, притежавали незначителна конкретна информация за акулите. Например, смятало се , че цялото семейство на акулите обитава само в топлите води на тропиците и субтропиците, и в зоната на течението Гълфстрийм, което направлява пътя на миграцията им  северно и южно от Карибите към Британските острови. Учените, също така смятали, че акулите имат много лошо зрение, или че на  всички  видове акули им се налага непрекъснато да плуват, за да поддържат потока на водата наситена с кислород минаващ през хрилете им.

   Ние изминахме дълъг път в опознаване начина на живот на акулата. Например, сега ние знаем, че съществуват, и винаги са съществували акули, които плуват в хладни води далеч от бреговете на Гренландия и Исландия, често под ледовете на Северния Ледовит океан. Полярната акула, или както я назовават правоуста акула това е вяло, апатично създание с червено-кафява окраска. Тя може да достига огромни размери 5 до 7,3 м на дължина и тегло от няколкостотин килограма до тон и повече.  Известно е, че в Гренландия ескимосите примамват огромни полярни акули към повърхността на леда, разливайки кръв във водата. На повърхността тези  морски гиганти стават лесна плячка за въоръжените с островърхи вили и мрежи ловци. Обаче, освен тези ескимоси, много малко други хора са виждали полярна акула и е съмнително, че някога са я  фотографирали в естествената й среда за живот.

   Полярната акула плува на дълбочина от 900 до повече от 1200 м, значително по-дълбоко от замърсените горни слоеве на Северния Ледовит океан. Там тя се храни с малки рибки, които също издържат на такива дълбочини и такива температури. Полярната акула живее в своята среда, вероятно милиони години.

   Въпреки, че ние знаем относително малко за полярната акула, достоверно е доказано, че тя има две интересни особености. Първо, нейното месо е отровно и не трябва да се употребява за храна без предварително,  дълго варене и многократна смяна на водата. Интересно е да се отбележи, че думата, с която местните жители на Гренландия назовават пияния човек, буквално се превежда като болна акула.

   Второ, и това е най-важното, черният дроб на полярната акула, който представлява една трета от теглото й, съдържа важни за имунната система вещества, известни под названието алкилглицерини. Именно на тях учените приписват много удивителните качества на имунната система на акулата и , като следствие, на общото отлично здраве на акулата. Средно, акулите доживяват до дълбока старост; някои видове живеят до 70 и даже до 100 години. Известно е, че буквално всички видове акули притежават необичайна резистентност към развитието на тумори и инфекции. В резултат на непрекъснатите изследвания, провеждани през последните 25 години в Смитсъновия институт, при изследване на 2500 акули, злокачествен тумор е открит само в един случай. Накрая, широко известна е способността на акулите за бързо заздравяване на раните.

   В продължение на много години учените предполагали, че секретът на забележителната имунна система се намира в хрилете на акулата. Сега вече е установено, че главен източник на невероятния имунитет на акулата е черният й дроб.

   В безбрежните простори на морето южно от бреговете на Нова Зеландия се намират най-дълбоководните пространства на световния океан. Известно е, че в тези места хладните  незамърсени води достигат дълбочина 8500 м. В последното десетилетие е установено, че черният дроб на обитаващата в тези води акула от вида Etmopterus /бодлива акула/ съдържа най-високата сумарна концентрация  АКГ и сквален.

   Алкилглицерините представляват, по същество, група от три природни вещества, които участват в образуването и активацията на левкоцитите в костния мозък. АКГ са открити в организма на много морски и пресноводни риби, водни животни, имащи твърда черупка; в кравите, овците и накрая, в млякото на млекопитаещите. В женското мляко съдържанието на АКГ е 10 пъти по-високо, отколкото в кравите, което прави майчиното мляко най-целебно за кърмачетата.

   АКГ, съдържащи се в майчиното мляко на млекопитаещите, са активни вещества, които осигуряват на потомството естествена защита и имунитет против инфекции по времето, когато у кърмачето не е оформена напълно собствена имунна защита. В цял свят е призната важността на майчиното мляко за защита на детето от инфекции. Освен това, се предполага, че кърменето усилва контакта между майката и детето, увеличава показателя IQ и подобрява поведението на детето в училище в старша възраст, и вероятно снижава риска от възникване на някои злокачествени образувания и възможно е, на ювенилен диабет. Някои експерти даже считат, че кърменето на момичетата с майчино мляко снижава риска при тях от развитието на рак на гърдата в зряла възраст. Казано накратко, противовирусните и другите дълго проявяващи се целебни ефекти на майчиното мляко, богато на АКГ, не предизвикват съмнение.

 

Удивителните перспективи на приложение на маслото от черен дроб на акула

   За болшинството жители на Съединените Щати маслото от черен дроб на акула е съвършено нов продукт. Обаче, полезните свойства на маслото от черен дроб на акула отдавна са известни на други култури. Като допълнение към терапията на рака, то се използва в Скандинавия и други европейски страни, а също и в Далечния изток. В Скандинавия рибарите използвали масло от черен дроб на акула в продължение на стотици години като средство за външно ползване. Те също го приемат перорално като лекарство при много заболявания от простуди до отоци на лимфните възли.

   За населението на Мексико също не е новина успешното прилагане на масло от черен дроб на акула. В продължение на повече от осемдесет години мексиканките използват масло от черен дроб на акула за лечение на своите деца от много заболявания, - потвърждава работещият в клиниката в Тиджуан д-р Антонио Калсада. Някога, - пояснява той, - те използвали масло от черупка на костенурка за лечение на различни заболявания, особено кожни и заболявания на дихателните пътища. След това, когато мексиканците усъвършенствали своите лодки и получили възможност да ходят на лов за акули,  те започнали вместо масло от костенурка  да използват масло от черен дроб на акула.

   В продължение на осем последователни години д-р Калсада давал на своите пациенти хриле от акула. Обаче, няколко месеца след като споделя своя опит с автора на тази книга, той прехвърлил своите пациенти на лечение с масло от черен дроб от акула в капсули.

   Аз използвах масло от черен дроб на акула в капсули за лечение на болни от рак, болни от хронични заболявания и въобще на всякакви болни, - обяснява д-р Калсада. Резултатът е очевиден, доколкото качеството на живота на пациентите се подобрява много бързо още след една или две седмици, след началото на прием на маслото от черен дроб на акула.

   Д-р Калсада изследвал по 20-30 пациенти на ден. И той бил възхитен  от прогреса в лечението, който се  наблюдавал у тях при приемането на масло от черен дроб на акула. Ние ги питаме , как те се чувстват , приемайки новите капсули, и те отговарят: О, докторе, откакто ми дадохте тези капсули, аз се чувствам укрепнал, подобри се перисталтиката на червата, кожата ми стана по-хубава и по-малко изпитвам болка.

   Д-р Калсада също ежедневно приема за профилактика по една капсула масло от черен дроб на акула. Той казва, че станал по-енергичен и се подобрила възможността му за съсредоточаване.

   Ако се сравни хрущялът от акула с маслото от черен дроб на акула, то последното е по-силен препарат. Постепенно аз прехвърлих всички мои пациенти на капсули с масло от черен дроб на акула и те са много щастливи. Аз намерих най-доброто средство за повишаване качеството на живот на болните това е масло от черен дроб на акула. Някои лекари съобщават, че за достигане на още по-високи резултати, те назначават на пациентите масло от черен дроб на акула и хриле от акула заедно.

   Естествено, маслото от черен дроб на акула не е панацея, която ще излекува всички ваши болести. Обаче, ние искаме да подчертаем, че вече проведените изследвания, потвърждавани от свидетелствата на болните, които ще прочетете по-долу, показват, че АКГ са ефективни за укрепване на имунната система. Включването в порциона на АКГ във вид на капсули с масло от черен дроб на акула повишава не специфичната  имунна реакция, увеличавайки числото на еритроцитите, най-важен компонент на имунната система на организма. Повишената имунореактивност обезпечава съпротивлението на организма срещу простуда, грип и обичайните инфекции, а също така на хронични заболявания, свързани с нарушаване дейността на имунната система, например, астма, алергия, рак и даже, възможно е, на СПИН.

   Маслото от черен дроб на акула е природно вещество, което не е лекарствен препарат, а хранителна добавка, съдържаща натурален компонент алкилглицерини, присъстващи, например, в женското мляко. Ние сме убедени, че в края на краищата, общественото мнение ще стане единно в положителната оценка на маслото от черен дроб на акула. 

 

назад