Ексклузивни продукти Видео
Програми

 МЕЖДУНАРОДЕН КОРАЛОВ КЛУБ

Да помогнем на хората по света да подобрят
здравето и самочувствието си и
да повишат качеството на живота си


Рон Майерс
Микрохидрин

 

Рон Майерс
М20  Микрохидрин.: Корал Клаб, 2000. 32 стр.

 В книгата на известния американски лекар са представени резултатите от собствените му клинични изпитания на новия мощен антиоксидант микрохидрин. Описани са неговите свойства и начина на въздействието му върху организма и неговата биологична среда.

Отбелязана е връзката между приемането на препарата и намаляването на вероятността от развитието на заболявания с различна етиология, в това число вирусни и бактериални. Представена е гледната точка на автора за евентуалния механизъм на действие на този антиоксидант.

В края на книгата се привеждат препоръчителните дози микрохидрин при редица заболявания и се прави анализ на проведените клинични изпитания.

Книгата е предназначена за широк кръг читатели.

Под защитата на закона за авторското право.

Възпроизвеждането на цялата книга или на коя да е нейна част се забранява без писменото разрешение на Корал Клаб.

ООД Корал Клаб, 2000.

 

Въведение

Прилагайки диети дълги години за лечение на нарушеното здраве, аз винаги съм търсил нещо ново, което заедно с личните усилия на моите пациенти за получаване на оптимално здраве да може да способства за тяхното оздравяване. Моят клиничен опит ми е показал, че значителни, понякога даже чудодейни, изменения могат да станат, когато ние приемаме още една определена хранителна новост, която помага на организма да активира неговата естествена способност за самолечение.

За повече от 20 години при търсенето на подобни новости аз съм стигнал до мисълта, че увеличеното количество антиоксиданти в менюто може да има голямо значение за общото здравословно състояние на моите пациенти. В същото време, който е искал да разбере за ролята, която изпълняват свободните радикали в паталогичния процес или за полезното действие на антиоксидантите за отстраняване на нарушенията, предизвикани от свободните радикали, сме били принудени да правим това на семинари в Мексико или други чужди държави. Определено времената се менят! Сега ние знаем, че нарушенията, предизвикани от свободните радикали, се явяват главна причина за хроничните дегенеративни заболявания, такива като рак, заболяванията на сърцето, болестта на Алцхаймер, артрит и много други. Вече със сигурност се знае, че антиоксидантите са основните вещества, блокиращи вредното въздействие на свободните радикали.

Когато ме помолиха да взема участие в клиничните изпитания на микрохидрина, обогатеният с водород силициев двуокис на Фланагани, неговите първооткриватели Патрик и Хейл Фланагани ми обясниха, че той притежава мощна антивирусна и антибактериална активност с широк спектър на действие и че този препарат се явява най-мощния антиоксидант в сравнение с всички, чиито свойства са изучавани някога. Ако това се окажеше истина, тогава би станало възможно да се съкрати продължителността на периодичните вирусни и бактериални инфекции. Аз разбрах, че ако микрохидринът се явява толкова мощен антиоксидант, както предполагат Фланагани, тогава неговият потенциал, като средство за неутрализация на свободните радикали, може да е ефективно даже за увеличаване продължителността на живота.

Голяма част от участниците в първите клинични опити, чиито резултати не са публикувани в пресата, са включили в своя рацион хранителни добавки, като спирулина, суперхрана, алое вера, и вече са отбелязали значителна полза за здравето си, но аз не бях подготвен за такова поразително общо подобряване на здравословното състояние, което започна скоро да се наблюдава при някои пациенти, когато включихме в рациона им микрохидрин.

Макар че клиничните изпитания само започваха (книгата е написана през 1997 г., когато се е появил микрохидрина. бележка на редакцията), мога с увереност да отбележа, че в настоящия момент това е най-впечатляващата хранителна добавка, която съм срещал. Използването на микрохидрина представлява ново стъпало в сферата на мисленето по въпроса, свързан с храненето, който, както аз предполагам, може да доведе до нов подход към храненето през XXI век!

По-нататък са приведени някои конкретни истории на заболяванията на участници в клиничните изпитания. Прочитайки тези историии, вие можете да разберете, защо толкова са ме впечатлили лечебните свойства на микрохидрина.

 

Истории на заболяванията

Мери
Мери е една от любимите ми пациентки, винаги е усмихната, оптимистично гледа на живота и рядко се оплаква. Неотдавна ние лекувахме болката в лявото й рамо, резултат от травма при падане. Освен това тя страдаше от дивертикулит, заболяване, при което неголеми джобове в стомаха задържат частици от ненапълно смляна храна и патогенни бактерии, което може да доведе до инфекциозни заболявания. Осложняващ фактор беше направената хирургична операция за отстраняване на 12 фута (повече от 3,5 м) тънки и дебели черва, включително регулатора на колона, който задържа фекалните маси от връщането им в тънкото черво от дебелото. Ние само започнахме клиничните опити с микрохидрина, когато моята колежка ме уведоми, че Мери е отказала назначеното си посещение по повод на лечение на болки в черния дроб, понеже счита, че има хранително отравяне. Аз бях много обезпокоен, понеже знаех от опит с предишни пристъпи, че заболяването на Мери протича продължително и болезнено. Единственото, което по нейното мнение, можеше да прекрати спазмите и да я избави от диария, от която тя страдаше, беше няколко седмици да не се храни с нищо, освен с йогурт, докато организмът сам не се справи с болестта.

Аз я посетих, за да я разпитам как е, и по време на разговора ни разбрах, че същата вечер ще има тържество по повод на нейната 75-годишнина. Най-подходящото време за хранително отравяне! Тогава си помислих, че е възможно микрохидринът в съчетание с йогуртовата диета да окаже благоприятно въздействие и е възможно да ускори нейното оздравяване. Обсъдих това с нея, Мери реши да опита и взе две капсули. (Сега аз обикновено препоръчвам при остър стадий на хранително отравяне по две- три капсули на всеки 4 часа). За общо учудване, след два часа тя се почувства по-добре и беше в състояние да участва в тържеството по повод на рождения си ден, изпитвайки единствено незначителен дискомфорт. През следващите няколко дни при нея се наблюдаваше ту засилване, ту отслабване на симптомите, но тя продължаваше да приема микрохидрин по две капсули 3 пъти дневно. На четвъртия ден изчезнаха всички симптоми на дискомфорт в коремната кухина. Понеже тя очакваше, че недъгът й ще продължи няколко седмици, тези резултати я зарадваха.

Между другото, както тя отбеляза: Знаете ли, д-р Майерс, аз установих ето още какво- за първи път след падането ми мога да спя на лявото си рамо без обезболяващи препарати. Дали има някаква връзка между това явление и приема на микрохидрин? Понеже това беше първият случай, когато чух за отслабване на болките в мускулите или ставите при приемането на микрохидрин, наложи ми се да кажа на Мери, че не съм сигурен в съществуването на подобна връзка.

Доволна от отслабването на болката в рамото и почти пълното изчезване на симптомите на дискомфорт в коремната кухина, Мери продължаваше ежедневно да приема по една или две капсули микрохидрин. Когато я видях след месец, като допълнение към значително подобреното състояние на рамото и пълното изчезване на всички симптоми в коремната кухина, тя ме уведоми за още един потресаващ ефект от приема на този препарат- сега след 40-годишно прекъсване тя можеше да консумира плодове, без да има при това неприятни усещания. Мери винаги е обичала плодовете, но след хирургичната операция на червата, не можеше да ги консумира, понеже получаваше спазми и е започваше диария. Сега, ако тя приема микрохидрин ежедневно, вече е в състояние да консумира плодове, без да изпитва дискомфорт.

Боб
Боб е мой стар пациент с груба и загоряла кожа на строител. Професията му е свързана основно с физическо натоварване, в това число вдигане на тежести, затова често идваше при мен в качеството на пациент.

Той обичаше през топлите дни да си съблича ризата и да се наслаждава на слънчевите лъчи. Когато е невнимателен и вповече излагаше лицето си на слънце, тогава върху устните му се появяваше много болезнена херпесна треска (херпес 1). В продължение на няколко години Боб също така се оплакваше от брадавици, особено по ръцете, шията и бедрата. С времето аз идентифицирах брадавиците най-малко към четири различни типа, в това число и островръхни. Освен това на гърдите му имаше петно от раждането му с диаметър повече от четири дюйма (повече от 6 мм. Забележка на преводача) с черен цвят и неправилна форма- признаци, които могат да свидетелстват за възможен рак на кожата. Аз му препоръчах да посети дерматолог, но той не обърна внимание на съветите ми. Той винаги казваше: Е, докторе, нали знаете какво става, когато нещо изрязват. Моят приятел имаше рождено петно, подобно на моето, умря шест месеца след като му го изрязаха. С мен всичко ще е наред.

По време на поредната си визита при Боб на устните си имаше голямо мехурче от херпесна треска, те бяха силно подути и болезнени, така че той трудно можеше да говори. Той каза: Докторе, това се е случвало и преди, но аз нито веднъж не съм успял да потисна този процес. Започне ли веднъж треската, това означава две седмици мъчения. След два дена имам час при стоматолог, но предполагам, че ще се наложи да го отменя. Даже ако стоматологът е съгласен да работи с мен, да си отворя широко устата за мен ще е голямо мъчение.

Аз разказах на Боб за провежданите от мен клинични изпитания на микрохидрина и му обясних, че този препарат представлява хранителна добавка, която може да намали продължителността на обостряне на херпесната треска. Когато попитах  Боб дали е съгласен да участва в изпитанията, той ми отговори: Добре, докторе, сега съм готов да пробвам всичко. Аз му дадох три капсули в кабинета ми и го изпратих вкъщи с такова количество микрохидрин, достатъчно за приемане до 24 часа. Когато Боб дойде на следващия ден, отокът беше намалял и той ми каза, че мехурът на устната не го боли. След седмица коричката вече беше паднала, а под нея беше излязла съвсем здрава кожа. Тогава ние решихме да даваме на Боб поддържаща доза по три капсули дневно и да наблюдаваме дали това ще спомогне да потисне херпесната треска. След осем месеца по-късно видях Боб и се оказа, че не е имал други трески.

Искам да отбележа още нещо интересно (и считам за значително) странично явление- за тези осем седмици ежедневен прием на микрохидрин се намали размера на островръхните брадавици на Боб. А след четири месеца те напълно изчезнаха. Също така изчезнаха и някои други брадавици, макар и да имаше такива, на които лечението да не повлия. Още по-впечатляващ беше фактът, че рожденото петно на Боб стана значително по-малко и по-светло, превърна се от черно в тъмно кафяво.

Боб продължаваше ежедневно да приема микрохидрин. Когато го видях последно, той ме попита дали е възможно този препарат да има отношение към факта, че се е увеличила способността му да поддържа ерекция. Аз му отговорих, че имам няколко пациенти, които са ми споделяли подобни положителни резултати.

Ерик
Когато Ерик е бил на 15 години, веднъж връщайки се от училище той разбрал, че 40-годишният му баща внезапно е починал от обширен инфаркт. Дядото на Ерик също така е починал от сърдечно заболяване сравнително млад и по този повод докторът му бил казал: Ти си син на баща си, затова е много вероятно да си наследил семейните гени, предразполагащи инфаркт (сърдечен пристъп) в ранна възраст.

В отговор на това предсказание Ерик е живял няколко години, спазвайки всички правила, които са му били предписани: Спазвай диета, отказвай се от мазнините, следи си нивото на холестерина в кръвта, не пуши, занимавай се много с физкултура, спазвай във всичко умереност. Така били минали неговото 40-летие, а после и 45-летие без проблеми със сърцето. Един ден след натоварване той почувствал болка в гърдите и след като тя продължила цяла седмица, той пристигнал при мен. След кратко изследване аз му препоръчах да посети кардиолог, който незабавно го е хоспитализирал. Резултатите от изследванията показвали, че коронарната артерия на Ерик е силно подпушена, затова му беше направена ангиопластична операция на съдовете. След като той прекарал лек сърдечен пристъп на операционната маса, станало ясно, че операцията е била направена съвсем навреме.

Макар след това да са минали седмици и месеци без усложнения, света около Ерик се преобърнал. Отсъствието на увереност по отношение на собственото здраве в съчетание с тревожната история на семейното заболяване постоянно намалявало вярата му за благополучно бъдеще.

За да се убеди, че е направил всичко възможно за да избегне съдбата на баща си и дядо си, той още веднъж дойде да разговаря с мен. Ние започнахме да разработваме програма за прием на хранителни добавки на базата на суперхраната, която трябваше да спомогне за предотвратяването на усложненията. Освен това добавихме повече антиоксиданти и коензим Q10, който участва в синтеза на аденозинтрифосфата (АТФ)- универсален носител на енергия за организма. Постепенното нарастване на енергийния потенциал и увереността започнаха да изместват страха на Ерик.

Преди да започнат проблемите със сърцето Ерик се е увличал по бягане на дълги разстояния, сега той е решил да възобнови занятията и без знанието ми да изпита себе си. След пробег на по-малко от четвърт миля стенокардията (болката в гърдите) се възобновила. Сърдит и разстроен той ми разказа какво се е случило. (Макар през този период на клинични изследвания ние да използвахме микрохидрина само при бактериални и вирусни инфекции, аз си помислих, че тази хранителна добавка може да се окаже ефективно средство, повишаващо вътрешноклетъчното снабдяване с кислород. Понеже стенокардията е следствие от неадекватното снабдяване с кислород на мускулните тъкани на сърцето вследствие на свиване на артериите, осигуряващи приток в сърдечния мускул на обогатена с кислород кръв, изглеждаше възможно микрохидрина да помогне за решаването на този проблем.) Предупредих го за опасностите, които крие бягането без лекарско наблюдение и го попитах дали не иска да вземе участие в клиничните изпитания на микрохидрина. Знаейки, че този препарат съществува във форма, която проявява активност в организма в продължение на осем часа, аз му препоръчах да приема две капсули дневно, едната сутрин след събуждане и другата вечер в двадесет часа. (Сега на базата на изследванията на антиоксидантите аз препоръчвам на всеки пациент, който е обезпокоен за състоянието на артериите, да приема една капсула микрохидрин преди всяко хранене, особено при храна с високо съдържание на мазнини.)

Въпреки моите препоръки Ерик решил да проведе свое собствено изпитание и е приемал двете капсули заедно в едно и също време непосредствено преди пробега. (Ето как се изкривяват резултатите от изследванията, когато пациентите същевременно решават всичко да преправят по свой начин, а не по начина, който сте ги посъветвали.) През първия ден той пробягал около 600 м и почуствал умора, но не се появила болка в сърцето. През следващия ден той пробягал малко повече. След седмица и половина той пробягал 1,5 мили, а след три седмици- 2,5, като прояви на стенокардията не е забелязал.

Удивително е това, че след около 12 седмици Ерик продължил да прави експерименти и установил, че след прием на микрохидрин в продължение на около три месеца прекъсването на приема на препарата за няколко дена не се отразило върху състоянието на организма по време на бягането.

Макар че аз никога не бих препоръчал никому, който страда от стенокардия, да практикува бягане без лекарско наблюдение и без възможност за прилагане на екстрени мерки за животоспасяване, решението на Ерик да приема микрохидрин по-свой начин открива нови сфери, които си струва да бъдат изучавани.

Джорж
Това беше един от тези дни, когато входната врата на офиса силно се удря всеки път, щом при нас влиза пациент. Задуха силен източен зимен вятър. Задълбочавайки ситуацията избухна епидемия с опасна инфекция и добрата половина жители на нашето малко градче се разболя от различни болести. Джорж връхлетя през вратата в края на работния ден в петък. Доктор Майерс,- каза той.- Чувствам се ужасно. Гърлото ме боли, в очите имам парене, болят ме мускулите. Както ми стана ясно, всички са с такива оплаквания, като това продължава поне една седмица, а в някои случаи за няколко седмици. Какво да правя? Аз наскоро получих нова работа, като през миналия месец нямах никакви доходи, не искам сега да я загубя. Аз споделих с Джорж информацията за микрохидрина и за лечебното действие, което препаратът се предполага, че оказва против вирусите и бактериите, а също така и за клиничните изпитания, които аз провеждам. След което го попитах дали не е съгласен да вземе участие в изследването и тогава той се съгласи. Понеже Джорж е едър мъж, аз му препоръчах до следващото посещение при мен в понеделник да приема по три капсули микрохидрин на всеки 4 часа и всеки час през периода на бодърствуване да изпива по чаша пречистена вода.

При следващото си посещение Джорж ми каза, че се чувства значително по-добре. Още сутринта в събота симптомите на болестта рязко отслабнали и макар да било възможно и по-добро самочувствие, той е бил в състояние да ходи на работа в понеделник. Към този период на изпитанията ние знаехме, че ако Джорж прекрати приема на микрохидрина на този стадий от заболяването, е възможен рецидив, затова му препоръчах да продължи да приема по две капсули на всеки 4 часа до края на седмицата, а след това да намали дозата до две капсули 3 пъти дневно до следващото му посещение. Напомних му за необходимостта да води записки на състоянието си, фиксирайки всякакви изменения, аз го помолих да дойде след две седмици.

След две седмици, когато влязох в приемната, Джорж широко ми се усмихваше. Какво става, Джорж,- му казах аз,- покажи ми записките си за миналите две седмици. Как е протичал твоя грип? Докато преглеждахме неговите записки, се изясни, че според него, грипът е протичал значително по-леко, отколкото при членовете на семейството му и неговите колеги. Той не беше пропуснал нито един работен ден, а симптомите на болестта в лека форма се запазили само до една седмица. Обаче истинската причина за неговата широка усмивка беше, както той ми съобщи, че епидермофията на стъпалото му (гъбично заболяване- бележка на преводача), която го е притеснявала 20 години и не е помагало никакво медикаментно лечение, нито използването на хранителни добавки, напълно е изчезнала. Никакви открити язви, никакви сърбежи не били останали.

Мерилин
Аз прекалено често срещах Мелирин в клиниката. Тя беше бледна, често боледуваше и в подтиснато състояние. Когато разговарях с нея, изглеждаше, че й е трудно да разбира и запомня това, което аз обикновено я съветвах да направи, за да й помогна. Тя имаше силен хроничен задух. Макар, че не пушеше, а пушеше само съпругът й, още от детството й заклети пушачи са били и двамата й родители.

Веднъж Мерилин се е изплашила, когато видяла на крака си червено петно от оток. Само преди ден я е ухапала рижава горска мравка. Тя ми каза, че има алергия към ухапване от мравки, като болката и паренето са интензивни. От предишния си опит тя разчиташе, че тези симптоми ще продължат поне две седмици. На базата на вече проведените изпитания, аз предположих, че микрохидринът може да се окаже ефективен при отровни ухапвания и срещу ужилване, затова попитах Мерилин, дали би желала да провери, не може ли да бъде отслабена реакцията на организма й на ухапването. По лицето й се прояви обезпокоеност. Ох, докторе,- ми отговори тя.- Нали вие знаете, че аз не мога да гълтам хапчета.

Хайде тогава да пробваме следното.- й казах аз.- На всеки 3 часа ще разтваряте съдържанието на една капсула микрохидрин в чаша пречистена вода и ще я изпивате. По вкус това ще прилича на вода, в която сте разтворили хлебна сода. Мерилин се надяваше да облекчи страданията си и ми отговори: Вие знаете, че аз не мога да глътна даже аспирин, когато имам болки, но се надявам, да изпълня предписанията ви. Аз й дадох микрохидрин в такова количество, че да й стигне за двуседмичен прием.

Когато отново видях Мерилин, бяха налице забележими промени. Тя каза, че 2 часа след приема на микрохидрина болката и паренето от ухапването на мравката са се прекратили. И какво още повече я е зарадвало, а именно, че забележимо дишането й станало по-леко. Мерилин казваше: Аз не правя чести вдишвания, в стремежа си да получа повече кислород. А знаете ли какво има още? Днес сутринта ходих при моя зъболекар на поредния прием. Той казваше, че ще ме прати при хирург, понеше са ми инфектирани венците и имам много налепи по зъбите. Днес той ми каза, че венците ми са по-добре, и мога да изчакам да видим какво ще стане по-нататък. И знаете ли още какво? Струва ми се, че имам подобрение с паметта. Това многословие на Мерилин беше първото, откакто тя ми беше станала пациентка.

В края на тази своя книга ще обясня, кое според мен е обусловило тези удивителни резултати, които наблюдавахме в тези истории.

 

Биологичната среда

Първите изследвания показват, че микрохидринът подобрява състоянието на нашата биологична среда, обикновено наричана биосреда. Затова преди да получим представа за това, какво е микрохидрина, как конкретно той действа и защо следва да започнем включването му в ежедневния си рацион като хранителна добавка, нека да разгледаме понятието биосреда.

Биосредата е мястото, в което съществува цялата жива материя. Всеки тип жив организъм за своето оптимално функциониране има различни параметри, в интервалите на които неговата способност да живее и ефективно да се възпроизвежда нараства.

Организмът на човека притежава оптимално здраве както вътре в клетките (вътрешноклетъчно), така и в междуклетъчното пространство в границите на много тесни интервали на параметрите на биосредата. Пробиотиците, като например ацидофилус, бифидус и булгарикус, по естествен начин обитават в организма на човека и предпочитат същата биосреда. Тези бактерии са изключително необходими за такива процеси, като усвояването на хранителните вещества (особено на витамините от група В) и за формирането на защитната система против вредните микроби.

Патогенните микроорганизми, такива като вирусите, болестотворните бактерии, гъбичките, плесените, паразитите и дрождите (за по-лесно ще ги наричам вредните микроби), оптимално функционират в малко по-различна биосреда. Понеже човешкият организъм е лишен от своята здравословна биосреда и попада в биосредата, която е предпочитана от вредните бактерии, като неизбежен резултат се явява болестта.

Като правило малкото дете се ражда със здрава биосреда. Общата среда на организма е леко алкална. Детският организъм също така е изпълнен с отрицателни водородни йони (Н-), които неутрализират свободните радикали, а също така способстват за нормалното протичане на биохимичните реакции. Майките- кърмачки предават с помощта на майчиното мляко антитела и полезни бактерии, които попадайки в организма на новороденото, укрепват имунната му система. Но какво става по-нататък с тази съвършена система?

Първо, с времето употребата на преминалите кулинарна обработка хранителни продукти и рафинираните захари, а също така и въздействието на промишлените замърсявания, замърсителите на околната среда и развитието на стреса водят до това, че стойността на рН във вътрешно- и междуклетъчната среда се намалява (т.е. средата става по-кисела), превръщайки биосредата на нашия организъм в предпочитана за вредните микроби.

Второ, въздействието на слънцето, физическото натоварване, пушенето, стреса, химическите вещества в хранителните продукти и водата, стероидите и антибиотиците, вкарвани в месните продукти, тежките метали, налични при рибните изделия, консумацията на хранителни продукти с високо съдържание на мазнини, пасивното пушене и замърсеният въздух водят до образуване в организма на свободни радикали, които оказват вредно въздействие за нормалната обмяна на веществата. Установено е, че ежедневно клетките са атакувани от милиарди свободни радикали!

Свободните радикали са нестабилни молекули, които са загубили един или няколко електрони. Когато те се предвижват във вашия организъм, опитвайки се да станат стабилни, да си върнат обратно загубените електрони, вземайки ги от другите нищо не подозиращи молекули, на клетъчно ниво стават несметно количество увреждания.

При използването на антиоксиданти организмът неутрализира толкова от тези свободни радитали, колкото е възможно, така, че да се избегне по-нататъшното повреждане на клетките. За съжаление, в същото време, понеже нашата потребност за количество в излишък на антиоксиданти или неутрализатори на свободни радикали, рязко нараства, кулинарната обработка на хранителните продукти, които консумираме и изтощените почви, на които растат хранителните продукти, намаляват тяхната способност да осигуряват организма с антиоксиданти в тези количества, от които той се нуждае. Запасите от отрицателно зареден водород в нашия организъм, някога обилни, постепенно се изтощават, премествайки биосредата на нашия организъм още по-бързо към по-кисела, от тази на вредните микроби.

Макар да съществуват множество елементи, които играят важна роля за запазването на оптимална биосреда, нека да разгледаме трите нейни основни параметри, на които непосредствено въздейства микрохидрина.

 

Трите параметъра на биологичната среда

Биологичната среда може съвсем точно да се определи чрез измерването на три различни и в еднаква степен важни параметри на биохимичните процеси, които постоянно се извършват в биологичните течности на нашия организъм- слюнката, урината и кръвта. Към тях спадат: 1) рН или показателят на киселинно-алкален баланс; 2) окислително-възстановителен потенциал (ОВП, често наричан редокс-потенциал), който определя броя електрони, които могат да бъдат отдадени за неутрализация на свободните радикали в течните среди на организма; 3) пределно съпротивление (проводимост), което определя концентрацията на електролитите в урината, кръвта и слюнката.

рН
Това е мярка за относителната концентрация на водородните (Н+) и хидроксилните (ОН-) йони в течна система и има стойности в интервала от 0 (за пълно насищане с йони на Н+) до 14 (пълно насищане с хидроксилни йони ОН-). Дистилираната вода се счита за неутрална с рН 7,0.

Повишаването на концентрацията на положителните йони на водорода Н+ във всяка от течните среди на организма предизвиква преместване на стойностите рН наляво (към 0) и се нарича киселинно изместване.

Повишаването на концентрацията на хидроксилните йони ОН- се нарича изместване на стойностите на рН надясно (към 14) и се нарича алкално изместване.

Нормални стойности на рН са:
Слюнка: 6,0- 7,0
Секрети от тънките черва: 7,5- 8,0
Секрети от стомаха: 1,0- 3,5
Урина: 4,5- 8,0
Жлъчна течност: 7,8- 8,2
Венозна кръв: 7,3- 7,35

Общо казано, следва да се употребява такава храна, която предизвиква леко алкално изместване на рН на кръвта, урината и слюнката. Това е необходимо, защото вашият организъм буквално е бомбандиран от киселина, понеже тя се образува в процеса на естествения метаболизъм на консумираната храна (особено на месните продукти), съща така и от външни източници, например от замърсяванията на околната среда. Освен това, хроничният стрес наред с други вредни фактори придизвиква допълнителна стимулация на симпатиковата нервна система, което още повече засилва киселинното изместване в посочените биологични течности.

Киселинно-алкалното равновесие се оказва кардинално важно за оптималното здраве, като имате предвид, че организмите, предизвикващи болести (например болестотворните бактерии, вирусите, паразитите, плесените, дрождите, гъбичките и т.н.), растат много по-бързо в течни среди, които се явяват слабокиселинни. Пробиотиците (например ацидуфилус, бифидус, булгарикус и др.), изпълняващи основна функция за развитието на здрава имунна система, се размножават значително по-бързо в слабоалкална среда.

 

Окислително-възстановителен потенциал (ОВП) или редокс-потенциал

ОВП се явява показател за биодостъпността на електроните. Важността на този показател се основава на факта, че всички химични реакции зависят от способността на веществата да привлекат или да отдадат електрони. Ето защо електронът е ключът към реактивната способност и химичното въздействие на всички атоми.

Когато животоосигуряващата течност от типа на кръвта е богата на електрони, потенциалът за енергоемките химични реакции е много висок и води до оптимално здраве. От друга страна, когато кръвта обеднее на електрони, протичането на абсолютно необходимите биохимични реакции става невъзможно, което неизбежно води до заболяване и загуба на клетки.

 

Пределно съпротивление (проводимост)

Пределното съпротивление (проводимостта) е показател за способността на течните среди на организма да провеждат електрически ток. Факторът, определящ тази способност се явява относителната концентрация на електропроводящи йони на минерални вещества (електролити), съдържащи се в биологичните течности.

Множество жизнеосигуряващи функции зависят от способността на организма да поддържа тези минерални вещества в съответното равновесие, задържайки едни и изхвърляйки други, в зависимост от необходимостта. Вътреклетъчното всмукване, цялостността на клетъчните стени, способността на една клетка адекватно да обменя информация с друга, а също така множество неврологични функции в значителна степен зависят от тези минерални вещества.

 

Какво става при промяна на биологичната среда

Щом като стойността на вътрешноклетъчното рН се измести в посока на по-кисела среда, тогава са възможни каскада от неблагоприятните стойности на рН за организма.

Биологичната среда става благоприятна за вредните микроби. Когато организмът преживява периоди на повишена активност на свободните радикали, например под въздействие на пасивно пушене, при усвояване на храна с високо съдържание на наситени мазнини или в период на състояние на пределен стрес, на биосредата се оказва значително въздействие.

Понеже биосредата става по-кисела, тя става по-благоприятна за размножаването на вредните микроби. Задълбочавайки ситуацията, вредните микроби сами отделят такива токсини, които още повече повишават киселинността на биосредата, превръщайки я в по-плодотворна за размножаването и развитието на вредните микроби.

На клетъчно ниво стават увреждания. При наличието в организма на неадекватни количества антиоксиданти или донори на електрони, свободните радикали се стремят да възстановят изгубените електрони, буквално става надпревара и нанасяне на удар по клетъчните мембрани и другите чувствителни структури (докато не се получи при тях неутрализация с антиоксиданта или по пътя на поемане от тях на електрон от друга молекула), което води до увреждане на клетъчните мембрани и структурите на ДНК и РНК.

При увреждане на клетките (установено е, че клетките могат да бъдат атакувани от свободните радикали, които не са били неутрализирали от съответстващите им хранителни вещества, до 100000 пъти в минута) организмът трябва да изразходва огромно количество енергия и ресурси за да възстанови и/ или замени увредените клетки. В такова отслабено състояние организмът може да стане отворена система за заразяване с вредни микроби.

Освен това, колкото по-често става увреждане на клетките под въздействието на свободните радикали, толкова е по-вероятно нарушаване на структурата на ДНК и РНК (които са носители на информация за възпроизводството на клетките), което води до увеличаване на мутациите на клетъчно ниво. Увреждането на клетъчно ниво също така увеличава възможността за превръщането на клетката в ракова.

Ускорява се процесът на стареене. Броят на реализиращите се под въздействието на свободните радикали увреждания също така влияе на продължителността на живота. Например стареенето на кожата е свързано непосредствено с уврежданията, предизвикани от свободните радикали, възникнали под въздействието на слънцето, вятъра и замърсяванията на околната среда. Вероятно можем да наблюдаваме забавяне на процеса на стареене на кожата, особено на лицето и ръцете, при хора, редовно употребяващи микрохидрин в продължение на дълъг период от време. За краткия период на проведените клинични изпитания аз вече наблюдавах оздравяване на увредената кожа при мен и много мои пациенти.

Вече е ясно, че всички хронични дегенеративни заболявания, възникващи във връзка с нашето остаряване, такива като остеоартрит, рак, болести на сърцето, болест на Алцхаймер, са обусловени, поне частично, от вредното въздействие на свободните радикали.

Вече дълги години много учени търсят пътищата, изменящи биосредата по такъв начин, че вредните микроби да не могат да се размножават и развиват, с което се спомага на имунната система да възстанови здравето. До сега научно не е открито природно средство, способстващо за запазването в организма на оптимална среда.

 

Микрохидринът- какво е всъщност и как той въздейства?

Разработена от Патрик и Хейл Фланагани в резултат на дълги изследвания, всяка капсула микрохидрин съдържа 250 mg силициев двуокис в наноколоидна форма, наричана микроклъстери на Фланагани, в които, състоящ се от разпрашени колоидни частици минерал е съединен с водород- най-малкият съществуващ в природата елемент. Всеки водороден атом в прахообразния микрохидрин е модифициран по такъв начин, че е способен да задържа слабосвързан допълнителен електрон (Н-); тези отрицателно заредени атоми на водорода организмът може да използва за неутрализация на свободните радикали. Микрохидринът е изключително стабилен и в сухо състояние може да запазва ефективността си много години.

Предварителните клинични изпитания показват, че употребата на микрохидрина като хранителна добавка благотворно влияе на здравословното състояние и спомага на естествената способност на организма за самолечение.

Повишаването на алкалността. При въвеждането в организма на тези модифицирани водородни атоми, всеки от които съдържа допълнителен електрон, стойността на рН на между- и вътреклетъчното пространство става повече алкална, като се затруднява полиферацията на вредните микроби и се благоприятства репликацията на дружелюбните за организма бактерии, като се предоставя на имунната система възможност ефективно да поддържа оптимално здраве. Важно е да се отбележи, че вредните микроби не се унищожават, както се случва при прием на антибиотици. По-точно микрохидринът подпомага да се създаде среда, в която за вредните микроби е по-трудно да се размножават. Много е важен фактът, че той не ги убива; при въздействие на антибиотиците върху недружелюбните бактерии, при тях се появява тенденция към мутации и те се превръщат в супермикроби- бактерии, резистентни (устойчиви) практически към всички антибиотици. В създаваната от микрохидрина среда ДНК и РНК от вредните микроби не се увреждат и затова не се нарушава процеса на рекомбинация- процесът, който води до възникване на мутации, явяващи се причина за резистентност към антибиотиците. В настоящия момент, по предположението на учените са необходими 5- 7 години за разработването на нов антибиотик с широк спектър на действие, който да притежава активност спрямо тези супермикроби. Сега, употребявайки микрохидрин, вие формирате и усилвате имунната система по такъв начин, че тя да е ефективна, ако в бъдеще ще имате проблеми с подобни врагове.

Осигуряването на антиоксиданти. Слабосвързаният допълнителен електрон при водородните атоми, с каквито са наситени микроклъстерите, лесно се освобождава за неутрализация на опасните свободни радикали, които бомбандират клетките милиарди пъти дневно. Когато свободните радикали са неутрализирани, клетките, които обикновено са принудени да изразходват време и енергия за възстановяването си или за своята замяна, изразходват тази енергия за осъществяването на обичайните си клетъчни функции, например за синтез на инсулин, хормони или храносмилателна течност или за стимулация на имунната реакция. При адекватно ниво на антиоксидантите клетките претърпяват по-малко увреждания и се подновяват по-рядко, което намалява вероятността за възникване на мутации на клетъчно ниво, които могат да доведат до развитието на рак и други дегенеративни заболявания.

Учените, откриватели на микрохидрина, заявяват, че той е хиляди пъти по-ефективен, отколкото всеки друг от известните в момента антиоксиданти. Учените оценяват антиоксидантите по ОВП (окислително-възстановителния потенциал) или по броя електрони, който веществото може да отдаде за неутрализация на свободните радикали и за усилване на жизненоосигуряващите биохимични процеси в организма.

Понеже електроните са заредени отрицателно, колкото е по-висока (по абсолютна величина) отрицателната стойност на ОВП, толкова са повече електроните, които могат да бъдат отдадени от молекулата на антиоксиданта. Една капсула микрохидрин, разтворена в чаша вода (8 унции ≈ 240 мл), притежава невероятно висока стойност на ОВП- от -500 до -600 мВ! Нито един от известните антиоксиданти даже не се доближава до такива показатели. За вашето здраве това означава, че добавянето на микрохидрин към рациона супер зарежда течните среди на организма с жизнеосигуряващата енергия на електроните- енергия за неутрализация на свободните радикали и енергия, която на атомно ниво ускорява всяка важна биохимична реакция за осигуряване на организма с оптимално здраве.

Вътрешноклетъчната оксигенация. Микроклъстерната система за доставка на микроелементи подобрява снабдяването на клетките с кислород. Вътрешноклетъчната оксигенация е много важна за процеса на оздравяване.

Сега повечето от нас страдат от кислороден глад. Това означава, че даже, ако в кръвта са адекватни нивата на кислород, вътре в клетките той недостига, а той е необходим за изпълнението на множество функции от клетките.

Задълбочава проблема и фактът, че в замърсените градове съдържанието на кислород във въздуха е намалено с около 50%. Когато сме на 20 години ние сме способни да извличаме от въздуха 100%-во съдържащия се в него кислород. На 30 години- тази способност намалява до 90%, на 50- около 75%, а когато достигнем 80 години, тогава сме способни да усвоим около 68% от кислорода, съдържащ се във въздуха. В лабораторните изследвания на д-р Ото Варбург, лауреат на Нобелова премия за 1931 година, е демонстрирано, че по пътя на намаляване на кислородната концентрация в клетъчната среда 35% от здравите клетки при човека могат да се превърнат в ракови.

Повишаването на междуклетъчната проводимост. При високо съдържание в междуклетъчните течности на електрони и минерални вещества (за което способства микрохидрина) съществено се усилва обмена на информацията между клетките и животоосигуряващите биохимични взаимодействия на клетъчно ниво.

Енергията. Болшинството от хората, които употребяват микрохидрин, имат увеличена жизнена енергия. Това усещане е резултат от съчетанието на няколко биохимични ефекта.

Първо, в клетката се доставят повишено количество хранителни вещества.

Второ, енергията, с която клетките, в резултат на уврежданията от свободните радикали, не са разполагали за собствена регенерация, сега с помощта на микрохидрина се изразходва за собствена регенерация, сега благодарение на антиоксидантните свойства на микрохидрина се изразходва за регенерация и изпълнение на други функции от клетките.

Трето, нивото на енергия се увеличава благодарение на допълнителния кислород, който получават клетките. Фактически, всяка клетъчна функция е възможна само тогава, когато в клетките е адекватно съдържанието на кислород.

Неутрализират се токсините, които постъпват в организма в резултат на ухапванията от отровни насекоми или животни, и токсините, отделяни от вредните микроби. Белтъчните молекули на токсините са заредени положително. Когато приемате микрохидрин, отрицателният йон на водорода се привлича като магнит към техния положителен заряд. При което токсините се неутрализират. Токсините, отделяни от вредните микроби, са именно тези вещества, които предизвикват следните симптоми: ставни болки, главоболие, болки в мускулите и отпадналост. Вредните микроби произвеждат тези токсини за да променят биосредата по такъв начин, че в нея да им е по-лесно да се размножават.

Предупреждение. Ако сте ухапани от отровно насекомо или животно, или имате алергична реакция, незабавно потърсете медицинска помощ.

Подобряване усвояването на другите хранителни вещества. При приемане на микрохидрин с други видове хранителни добавки и такива с микроклъстери, на участъците на свързнаве става увеличаване усвояването на всички хранителни вещества, които се свързват с тези участъци.

 

Микроклъстерите на Фланагани система за доставка на микрохидрин

Оптималното здраве не зависи от това, какво консумирате, какво количество витамини поемате или каква вода пиете. Реално имат значение хранителните вещества, които постъпват във вашите клетки от кръвоносната система. Микроклъстерите, явяващи се елемент от микрохидрина, това е системата за доставка, рязко увеличаваща усвояването на хранителните вещества от клетките.

Учените отдавна са установили, че ключът за оптимално здраве и дълголетие е в достатъчното снабдяване на организма с кислород и водород на клетъчно ниво. Преди създаването на микрохидрина тези знания са имали само теоретично значение.

Било е известно, че водородът лесно се усвоява от организма, но доставката на големи количества йони водород на клетъчно ниво без нарушаване на киселинно-алкалния баланс в биологичните течности е било невъзможно преди появата на микрохидрина.

Микроклъстерите на Фланагани са колоидни частици на силициев двуокис, предназначени за свързване с хранителни вещества, за да увеличат значително тяхното усвояване. Микроклъстерите притежават редица уникални свойства, които обяснява как те действат.

Първо, микроклъстерите са микрокристални колоидни частици силициев двуокис, които, за разлика от другите форми на силициев двуокис имат сферична форма и диаметър само 5 нанометра, това е най-малката колоидна частица от известните до сега. (Ако те се разположат линейно, тогава 2000 колоидни частици ще се поместят в диаметъра на една  единствена червена кръвна клетка- еритроцит!) Това значително засилва усвояването, понеже всеки хранителен ингридиент, прикрепен към такива мънички колоидни частици, ще може лесно да прониква през стените на клетките.

Второ, колоидните частици микроклъстери на Фланаган притежават най-висок дзета-потенциал, който представлява отрицателен електрически заряд на частица микроклъстер. Колкото е по-висок дзета-потенциала, толкова е по-силно привличането на микроклъстера с положително заредените участъци на молекулите на хранителните вещества, това подобрява проходимостта и усвояването на хранителните вещества от клетките.

Трето, микроклъстерите на Фланагани намаляват повърхностното напрежение на течностите, което осигурява по-бързо и качествено усвояване както на мастните, така и на водо-разтворимите хранителни вещества. Това е особено важно за усвояването на мастноразтворимите витамини A, D, Е и К и на други хранителни вещества  от типа на w-3-мастните киселини. Когато такова хранително вещество се свързва с частица микроклъстер, тогава то се всмуква от лимфната система по-бързо, отколкото през стените на тънките черва.  Това позволява на мастноразтворимите хранителни вещества да избегнат черния дроб при първия кръг на кръвообръщението, доставяйки директно в клетките значително по-висока концентрация на хранителни вещества.

Фактът, че с помощта на колоидните частици микроклъстерите на Фланагани могат да пренасят както мастно-, така и водо-разтворими хранителни вещества, рязко увеличава възможността за доставка на хранителни вещества директно в клетката.

 

За кого е необходим микрохидринът?

 Микрохидринът стимулира естествения стремеж на организма за самооздравяване. Наблюдавал съм при пациентите, приемащи тази хранителна добавка, положителни резултати при много заболявания. Разбира се нито една хранителна добавка не може да удовлетвори всички потребности на организма. За постигането на по-добри резултати аз препоръчвам да се включват в общата програма за оздравително хранене различни хранителни добавки.

Много мои пациенти са съобщавали за положителни резултати при приемане на микрохидрин при следните заболявания:

 • вирусни и бактериални инфекции;

 • сърдечни заболявания (в това число и стенокардия);

 • емфизема;

 • астма;

 • последствия от тежки физически натоварвания;

 • заболявания, свързани с тютюнопушенето;

 • хронични дегенеративни заболявания;

 • образуване на налепи по зъбите;

 • ухапвания от насекоми;

 • бактериални инфекции в устната кухина;

 • артрит;

 • последствия от хранене с високо съдържание на мазнини;

 • алергия към антибиотици;

 • кисти на влагалищните сухожилия;

 • липса на ясно мислене;

 • опасващ херпес;

 • артеросклероза;

 • стрес;

 • бронхит;

 • диабет;

 • пасивно тютюнопушене;

 • проблемна кожа;

 • заболявания на кръвоносната система;

 • лоша концентрация на вниманието;

 • брадавици;

 • депресия;

 • фибромиалгия;

 • хранително отравяне;

 • херпес в устната кухина и на половите органи;

 • импотенция;

 • епидермофития на стъпалото;

 • лимфедема;

 • остра кондилома.

 

Ролята на микрохидрина за намаляване вероятността за развитие на сериозни заболявания

Към тези заболявания спадат тежките хронични дегенеративни заболявания- такива, които могат да бъдат причина някой ден сутринта вие да не се събудите. Това са болести, които се развиват бавно, често пъти в продължение на целия живот, например рак, сърдечни заболявания, диабет, артрит, болест на Алцхаймер и др.

По какъв начин от гледна точка на храненето и биохимията микрохидринът може да играе положителна роля за намаляване вероятността от развитие на тези болести?

Рак

Изследванията са показали, че хората, употребяващи храна с високо съдържание на антиоксиданти, по-рядко боледуват от рак. Свободните радикали, предизвикващи повреждане на молекулите ДНК, което на свой ред увеличава вероятността за мутации на клетъчно ниво. Колкото по-често стават такива мутации, толкова е по-висока вероятността, че системите на организма, отговорни за подтискането на рака, няма да могат да разпознаят раковата мутация, с което ще дадат възможност на злокачествените образования да се разрастват. Кислородното гладуване също способства за развитието на раковите клетки.

Заболявания на сърцето

В изследване, проведено в Медицинския център на университета в щата Мериланд, учените са хранили своите доброволци с богата на мазнини храна. След нейната употреба при тях за четири часа се е нарушавала функцията на коронарните кръвоносни съдове. Но такова нарушение не се е наблюдавало, ако те непосредствено преди всяко приемане на същата мазна храна са приемали в качеството на антиоксиданти витамините А и С в дози, 20 пъти превишаващи препоръчваните ежедневни дози. На базата на тези резултати, учените, провеждащи този експеримент, са стигнали до заключението, че антиоксидантите неутрализират опасните странични продукти  (свободните радикали), които се образуват при метаболизма на мазнините в организма. Именно свободните радикали, които не са подложени на неутрализация, се явяват причина за запушването на артериите. Патрик Фланаган е установил, че при приемането на една капсула с по 250 mg микрохидрин, вие получавате антиоксидант (без калории) в количество, еквивалентно на съдържанието на антиоксиданти в 10000! чаши току-що изцеден натурален сок от портокали.

Артрит

Известно е, че прогресиращата деструкция на ставите е предизвикана в повечето случаи от увреждания, свързани с въздействието на свободните радикали. При някои пациенти съм наблюдавал възстановяване на увредени тъкани и стави, което, предполагам, е било обусловено от повишената вътрешноклетъчна оксигенация на тези участъци като резултат на възможното целебно действие на микрохидрина. Макар, че не е имало пълно възстановяване, е било отбелязано явно забавяне на разрушителния процес и намаляване на болките. Необходими са по-нататъшни изследвания, за да се установи, дали е възможно пълно оздравяване.

Диабет

Когато клиничните изпитания на микрохидрина само започваха, ние забелязахме любопитен страничен ефект при редица болни от диабет II тип, при които заболяването е възникнало на зряла възраст. Без да се изменя дозировката на инсулина, ние отбелязвахме намалено ниво на захарта в кръвта при някои от тези болни. Моята предварителна теория се заключава в това, че при употребата на микрохидрин в клетките съвместно с водорода, кислорода и другите хранителни вещества е възможно да постъпват от кръвта повишени количества глюкоза. Има още една идея, предложена от изследовател, с когото наскоро разговарях, тя се състои в това, че при някои хора диабетът е възможно да е предизвикан от вирус, лишаващ задстомашната жлеза от способността да изработва инсулин. Ако тази теория е коректна, тогава микрохидринът, вероятно способства за по-ефективна защита на организма от вируса. Възможно е да не разберем отговорите на тези въпроси още дълги години.

Предупреждение. При никакви обстоятелства не се опитвайте да променяте дозировката на инсулина без да се консултирате с вашия лекуващ лекар. Това може да е опасно за вашия живот.

Ако вие страдате от някои от тези тежки заболявания, дайте копие от тази информация на вашия лекуващ лекар, за да може той да ви консултира в съответствие с вашите особености. Ако преминавате химиотерапия, моля, помнете, че микрохидринът, поради мощното си антиоксидантно въздействие, теоритично може да неутрализира ефектите на някои химиотерапевтични препарати. Уточнете това със своя лекар.

 

Да се живее по-дълго и по-добре

Науката е доказала, че клетките могат да живеят неопределено дълго, ако тяхната среда се поддържа в оптимално състояние. Също така ние знаем, че когато има увреждане на клетъчно ниво под въздействие на свободните радикали, клетката трябва да се самозамени и колкото това става по-често, толкова е по-къс животът  на клетката и толкова е по-голяма вероятността от развитие на дегенеративни заболявания. Лично аз вярвам в това, че даже ако не успея да живея по-дълго или да изглеждам по-млад, че самочувствието ми се е подобрило благодарение на употребата на микрохидрин.

Какво количество е необходимо да се употребява микрохидрин?
Хората, получаващи най-голяма полза от приема на микрохидрин, са тези, употребяващи го като хранителна добавка. Според мен, той се явява най-ефективтата хранителна добавка от достъпните в настоящия момент такива от гледна точка на стойността й. Доброто здраве е винаги по-малко обременително както за човека, така и за портфейла му, от колкото разходите за лечение.

Препоръчвани количества
Отчитайки продължителността на клиничните изследвания препоръчваните за употреба количества могат да се преразглеждат и зависят от здравословното състояние. За база се приема една капсула, която съдържа 250 mg микрохидрин.

Ежедневен профилактичен прием
Установил съм, че 1-2 капсули ежедневно приемани при възрастни и деца над 12 години действат като екстраординарен антиоксидант, който отстранява вредното въздействие на замърсяванията на околната среда и стреса. Например аз приемам по една капсула преди закуска и една преди обеда или преди сън. Както и в случаите на прием на други хранителни добавки, резултатите могат да варират. Обаче при клиничните изпитания участниците често отбелязват повишаване на тонуса и подобряване на паметта вече след 20 минути от приема на микрохидрин.

При въздействие на вируси и бактерии
Аз препоръчвам да се приемат по 2- 3 капсули 3 пъти дневно в продължение на 3- 4 дни, ако знаете, че сте атакувани от вирусен грип или сте се простудили. Следвайте изложената по-надолу инструкция, ако са възникнали симптоми на инфекциозно заболяване. Ако имате опасна инфекция (например хепатит), незабавно се консултирайте с лекар.

Бактериални и вирусни инфекции
Приемайте по 2- 3 капсули на всеки 4 часа. Аз и моите пациенти установихме, че при тези дози симптомите, предизвикани от патогенните микроорганизми, могат да бъдат силно отслабени, понякога даже след 20 минути. Запомнете, че микрохидринът не убива бактериите или вирусите, а само забавя продуцирането от тях на ентеротоксини в такава степен, че имунната ви система да може по-ефективно да се бори с тях. Затова докато вредните микроби са живи и се намират в организма, за избягването на рецидиви аз препоръчвам да се продължи приемането на микрохидрин още няколко дни след изчезването на първичните симптоми. Пациентите със симптоми на остра инфекция обикновено имат значително подобрение на състоянието си в пределите на 24- 48 часа. Употребата на микрохидрин при първите прояви на простуда или хранително отравяне при много хора води до подобряване на състоянието за по-малко от след 2 часа.

Респираторни заболявания, нарушено кръвообръщение и хронични дегенеративни заболявания
Някои пациенти с респираторни заболявания или с нарушено кръвообръщение са отбелязвали подобрение само след 2- 10 дни при прием по 2 капсули 3 пъти дневно. При някои случаи облекчение настъпва почти незабавно. Много пациенти с хронични дегенеративни заболявания, следвайки тази схема, са отбелязвали симптоматично подобрение в рамките на 3- 7 дни. За да се намали увреждащото въздействие на свободните радикали за кръвоносната система, свързано с употребата на богата на мазнини храна, се препоръчва да се приема по една капсула преди всяко хранене. (Моля да обърнете внимание: препоръчва се винаги да се поддържа количеството на употребяваните мазнини на ниво 30% или по-малко от общия брой калории.)

Ухапвания от отровни насекоми и животни
Аз препоръчвам да се приемат незабавно по 2- 3 капсули. Да се повтаря приемането на всеки 4 часа.
Предупреждение: Ако ви е ухапало отровно животно или насекомо, или е възникнала алергична реакция, незабавно потърсете медицинска помощ.

Пушачи и лица, подложени на пасивно тютюнопушене
Вследствие на благоприятното въздействие на микрохидрина като антиоксидант се препоръчва на пушачите и на лицата, редовно подложени на пасивно тютюнопушене, особено за децата, да го приемат ежедневно. Децата под 5 години могат да приемат по 1/2 до 1 капсула , от 5 до 12 години- 1- 2 капсули, а за по-големите от 12 години и за възрастните- 2- 3 капсули.

Преди тежко физическо натоварване
Понеже тежкото физическо натоварване способства за образуването в организма на свободни радикали, много мои пациенти преди работа, изискваща физическо напрежение, приемат от 1 до 3 капсули микрохидрин заради неговите превъзходни антиоксидантни свойства. Тази хранителна добавка също така създава благоприятни условия за постъпването в клетките на допълнителни количества кислород, с което се смекчават последствията от физическите натоварвания.

Налепи по зъбите и заболяване на венците
Да се разтвори една капсула в 4 унции ( 120 ml) пречистена вода. Този разтвор да се използва при миене на зъбите. С останалата вода да се изплаква устата и гърлото. Някои нанасят малки количества микрохидрин върху влажната четка за зъби и след това си мият зъбите. Тези хора казват, че по-рано не са имали толкова чисти зъби.

За децата от 5 до 12- годишна възраст
В качеството на укрепващо и профилактично средство на децата се препоръчва ежедневно приемане на 1/2 капсула. Микрохидринът може да се добавя в йогурт или ябълково пюре. За свалянето на остри симптоми на простуда или грип родителите могат да дават на децата по 1/2 до 1 капсула на всеки 4 часа в периода на бодърстване. Приемането е необходимо да продължи още няколко дни след изчезването на първичните симптоми.

За децата под 5 години
При остри симптоми на простуда или грип аз препоръчвам да се дава на децата в периода на бодърстване на всеки 4 часа от 1/4 до 1/2 от съдържанието на една капсула, смесено с ябълков или друг несладък плодов сок, ябълково пюре или йогурт. (Сместа може за кратко време да се разпени поради отделянето на водород.) Да се консумира веднага след разтварянето. Да се продължи приемането още няколко дена след изчезването на симптомите. В качеството на поддържаща доза да се дават по 1/2 капсули дневно.

 

Взаимодействие между медикаментозното лечение и другите видове лечение

Някои болни усещат поразителен ефект от съчетанието на изписания им препарат и приемането на микрохидрин. Затова при болните от инсулинозависим диабет следва внимателно да се контролира нивото на захарта в кръвта, понеже при употребата на тази хранителна добавка при някои случаи е необходимо да се намалят ежедневните дози на инсулин. Вследствие на мощното антиоксидантно въздействие микрохидринът може също така да неутрализира ефектите на някои химиотерапевтични препарати. Преди да се започне употребата му е важно да се разбере от вашия лекуващ лекар, дали вие преминавате курс на химиотерапия, не страдате ли от диабет или преминавате ли лечение във връзка с някакво друго заболяване.

 

Детоксикация при употреба на микрохидрин 

Някои пациенти, които са имали симптоми на интоксикация вследствие от лечение с високи дози препарати или въздействие от токсично вещество, при употребата на микрохидрин са почувствали облекчение. Освен това, пациентите, имали в миналото проблеми с черния дроб или бъбреците, отбелязват бърза реакция на детоксикация или не са реагирали на благоприятното въздействие на микрохидрина. Ако симптомите на интоксикация са изчезвали е необходимо да се прекрати или намали приема му и да се увеличи ежедневния прием на вода до 10 и повече чаши пречистена вода. Вследствие на неприятните симптоми, свързани с процеса на детоксикация в организма, някои пациенти започват с 1/4 капсула микрохидрин дневно, като постепенно увеличават дозата. Ако се разтвори една капсула в чаша вода и се пие получения разтвор на малки глътки в продължение на 8 часа, тогава такъв прием лесно се понася.

Ефективност и съхранение

Микрохидринът (благодарение на микроклъстерната технология) притежава способността за продължително освобождаване, което му позволява да оказва въздействието си в организма в продължение на 8 часа. При клиничните изпитания съм установил, че той е най-ефективен през първите 4 часа.

След смесването на микрохидрина с течност трябва да се приеме незабавно или да се съхранява в съд от тъмно стъкло, за да се изключи въздействието на пряката слънчева светлина. Ако се съхранява течността в прозрачен съд, тогава микрохидринът става неефективен в качеството си на антиоксидант, понеже под въздействието на слънчевата светлина загубва слабосвързаните допълнителни електрони.

Микрохидринът не заменя другите витамини и хранителни добавки

Микрохидринът е разработен с цел да действа в съчетание с храната. Всеки хранителен компонент, необходим за организма, има определена функция, всички те заедно са необходими за запазване на оптималното здраве. Повече от 140 милиарда клетки в организма ежедневно се нуждаят от възстановяване или замяна. Затова на клетките са необходими разнообразни качествени хранителни вещества. Поради ниската хранителна ценност на хранителните продукти, значителното замърсяване на околната среда и стреса, аз препоръчвам на всички да употребяват ежедневно суперхраната- хранителна добавка, съдържаща хранителни вещества от растителен произход и микроелементи.

 

Анализ на историите на заболяванията на пациентите

Нали помните историите, приведени в началото на изданието, в които ставаше дума за резултатите от клиничните изпитания на микрохидрина при някои от моите пациенти? Ето някои размишления относно това, защо са се получили такива удивителни резултати.

Мери
Хранителното отравяне. В случая с Мери аз предполагам, че отрицателните водородни йони на микрохидрина са влезли във взаимодействие с положително заредените токсини, отделяни от бактериите, предизвикващи хранителното отравяне. Ето защо тя е получила веднага някакво облекчение, макар вредните микроби все още да са се намирали в нейния организъм. Токсини се явяват именно тези вещества, които предизвикват болки в ставите, треска, спазми, диария, повръщане и много други явления, свидетелстващи за бактериален или вирусен характер на заболяването.

Вътрешноклетъчната алкална среда. Установил съм, че за да се постиганат най-добри резултати и за да се отслабят симптомите, предизвиквани от токсините, микрохидринът следва да се приема например на всеки 4 часа. За този период вродената защитна (имунна) система на организма се мобилизира за атаки и унищожаване на чуждородните агенти.

Понеже приемът на микрохидрин е предизвикал у Мери известно увеличение на вътрешноклетъчната алкалност, за вредните микроби е станало много по-трудно да се размножават, което е дало възможност на имунната система активно да защити организма. Ние установихме, че при това често се съкращава продължителността на заболяването и симптомите стават по-малко интензивни. Ако имунната система на Мери е укрепнала с помощта на оптимална диета, основана на употребата на суперхраната, тогава може да бъде удържана победата над инфекцията и нейният организъм сам да се избави от чуждородни микроорганизми. Ако нейната имунна система е недостатъчно активна, вероятно успехът ще бъде по-малък. Има още една причина, поради която аз винаги препоръчвам ежедневно да се приема суперхрана.

Оксигенацията и болката в черния дроб. Защо Мери започна по-малко да я боли рамото? Възможно е, защото микрохидринът притежава толкова силно родство с кислорода, че микроклъстерите буквално натикват кислород в клетките. Известно е, че процесът на оздравяване рязко се засилва, когато тъканите се снабдяват с кислород. Според мен, ако вие давате на вашия организъм това, от което той се нуждае на клетъчно ниво, тогава се задейства вродената способност на организма за самолечение и в съчетание с друг вид лечение оздравяването става възможно.

Подобряването на биосредата. Това беше приятната изненада. Сега Мери е в състояние да се храни и нормално да храносмила плодовете. Както вие помните, нейната история на заболяването включваше и дивертикулит. Макар това да изглежда частичен отговор, аз считам, че в резултат на създадената за сметка на приема на микрохидрин по-благоприятна биосреда, организмът на Мери е започнал по-добре да се справя с хроничния дивертикулит. Затова нейният стомах не се намира вече в състояния на постоянно раздразнение, и плодовите влакна, които преди са засилвали това раздразнение, сега нормално преминават през него.

Боб
Антиоксидантите и рождените петна. И така, какво се случи с Боб? Добре е известно, че херпесите и болшинството видове брадавици се предизвикват от различни типове вируси. Също така е известно, че приемането на микрохидрин може да променя биосредата на организма по такъв начин, че размножаването на вирусите да става по-трудно. В резултат на това имунната система на Боб е могла да подтисне размножаването на вируса и да намали общото му количество и с това да прекрати увеличаването на симптомите. Някои брадавици при Боб са паднали, други са изчезнали, а трети са останали непроменени. Освен това антиоксидантните свойства на микрохидрина са помогнали също така да се отстранят някои увреждания, предизвикани от свободните радикали под въздействието на слънцето, така че кожата на Боб е станала по-мека, а някои старчески петна са изчезнали.

Макар, че не бе правено биопсийно изследване на тъмното рождено петно на гърдите на Боб, за мен то си изглеждаше в най-добрия случай предраково. Известно е, че раковите клетки имат малко или съвсем нямат йони на Н-. Микрохидринът притежава мощна антиоксидантна активност за борба с деструктивните явления, свързани със свободните радикали, също така и Фланагани ни казваха, че имат основания да считат, че микрохидринът увеличава кислородната концентрация и тази на отрицателните водородни йони в тъканите. В случая на Боб изглежда, че са могли да се задействат три фактора. (Аз абсолютно не удобрявам лекомисленото отношение на Боб към подозрителните рождени петна. Ако вас ви безпокои появата на съмнително рождено петно някъде, където и да е по вашето тяло, веднага се консултирайте с вашия лекуващ лекар .- Забележка на автора)

Отстраняването на плаките и еректилната функция. След шестмесечната употреба на микрохидрин Боб ни съобщи за повишена способност за поддържане на ерекция. Напълно е възможно, че общото укрепване на здравето му е довело до подобряване на самочувствието и то е станало причина за нормализация на ерекцията. Боб също така се чувства по-добре психологически, в това число и в сексуално отношение, защото са изчезнали островръхните брадавици. Но понеже аз наблюдавам и други пациенти, които са отбелязвали същото нещо, аз предполагам, че действително е могла да съществува физическа причина за това подобрение. Щом микрохидринът отстранява налепи по зъбите, тогава може да се очаква, че той отстранява и плаки от артериите, които снабдяват с кръв неговия пенис. Увеличеното постъпление на кислород в тъканите също така е могло да способства за укрепване на здравето, което е увеличило неговата сексуална функция.

Ерик
Оксигенацията и болестта на сърцето. Аз считам, че сърдечният мускул, вероятно, е бил снабдяван с по-голяма количество кислород и като резултат той не е имал пристъпи на стенокардия. На базата на практичните наблюдения аз считам, че всеки страдащ от стенокардия или от някакво заболяване на органите на кръвообръщението или тези на дишането е длъжен не само да се консултира със специалист в областта на медицината, но също така да приема микрохидрин за да увеличи снабдяването с кислород на тъканите. Много от моите пациенти сега могат да се справят с леко физическо натоварване и да изпълняват обичайната си ежедневна работа, без да изпитват трудности, каквито са имали преди. Също така съм наблюдавал при някои от тези пациенти намаляване на нивото на холестерин и на кръвното налягане.

Внимание! Не се подлагайте на програма с енергично физическо натоварване, без да се консултирате преди това с вашия лекуващ лекар.

Усвояването на мазнините и артериалните плаки. Проведените наскоро изследвания са показали, че храната с високо съдържание на мазнини предизвиква рязко увеличение на образуването на свободни радикали и че антиоксидантите спомагат да се защити организма от тяхното увреждащо действие. Също така изследванията показват, че именно такива увреждания се явяват главната причина за артеросклероза и за сърдечни пристъпи (инфаркти).

При проведените наскоро изследвания за анализ на плаките в артериите, лекарите са открили неочаквани количества бактерии, което ги е навело на мисълта, че бактериите действително могат да бъдат един от виновниците за развитието на болести на сърцето. Някои лекари считат, че реакцията на артериите на възпалението, предизвикано от бактериалната инфекция, може да бъде причината за формирането на плаки в артериите. Ако това е вярно, тогава способността на микрохидрина да променя средата в по-малко благоприятна за растежа на бактериите може да намали увреждането на артериите и вероятността за развитието на болести на сърцето.

Стенокардията. В края на краищата Ерик ни съобщи, че е способен да тича без пристъпи на стенокардия даже и в тези дни, в които не е приемал микрохидрин. Поради способността му да повишава съдържанието на кислорода в кръвта не е могла да служи за определящ фактор след около 8 часа. Аз разбрах, че това е обусловено от съчетанието на редица фактори: намаляване на уврежданията от свободните радикали благодарение на употребата на антиоксиданти, намаляване числеността на бактериите и на наличните плаки в съдовете. Моята теория, която в настоящия момент е напълно доказана, но която аз се надявам ще бъде проверена в най-близко бъдеще, се заключава в това, че точно както при миенето на зъбите с използването на микрохидрин се отстраняват налепите от тях (понеже отрицателният заряд на микрохидрина се свързва с положителния заряд на бактериите, съдържащи се в налепите), тази хранителна добавка е способна по същия начин да отстранява или намалява артериалните плаки. Надявам се, че сега можем деликатно, обаче и по ефективен начин да отстраняваме плаките даже след образуването им. Покрай това ще отбележа, че наскоро наблюдавах намаляване на нивото на холестерина и на кръвното налягане при някои пациенти, които са употребявали ежедневно микрохидрин. Макар, че за това явление съществуват няколко възможни обяснения, обаче се налагат допълнителни научни изследвания.

Джорж
Симптомите на простуда. Вече вие сте в състояние да предполагате какво най-вероятно се е случило с Джорж. Бързото изчезване при него на симптомите на простудата, най-вероятно е обусловено от увеличената алкалност на неговата биосреда под въздействието на микрохидрина и като следствие- неутрализацията на токсините на вредните микроби. Неговата имунна система е могла след което по-ефективно да защитава от тях организма, като по този начин се е съкратила продължителността на грипа.

Епидермофията на стъпалото. Вероятно, заболяването е преминало в контролируема фаза благодарение на намалялата жизнеспособност на гъбичките в условията на нормализация на вътрешноклетъчната биосреда. Аз също така предполагам, че допълнителната оксигенация е способствала за оздравяването на гъбичното кожно поражение.

Мерилин
Алергическата реакция при ухапване от насекомо. Аз считам, че отрицателният заряд на микрохидрина е могъл да неутрализира положителния заряд на молекулите на мравчената киселина. При някои случаи това става изключително бързо. Отокът, предизвикан от множество различни фактори, при приемането на микрохидрин често пъти рязко намалява за през кратък период от време.

Дишането без затруднения. Дишането при Мерилин е станало много по-спокойно, най-вероятно защото нейния организъм е започнал по-добре да се снабдява с кислород, доставян чрез кръвта до клетките, благодарение на микроклъстерната технология, реализирана при микрохидрина. Като допълнение към това е възможно в кретките на главния й мозък да е започнало постъпването на повече кислород, благодарение на което се е увеличила яснотата на ума й.

Подобряването състоянието на устната кухина. Възможно е изменението на вътрешната среда под въздействието на микрохидрина в посока на леко алкална да е забавило процеса на размножаване на бактериите, което е довело до подтискане на инфекцията в устната кухина. Понеже Мерелин не е можела да гълта хапчета, водата с микрохидрина, която тя е пиела, й е измивала зъбите. Някакво количество отрицателни йони на водорода е могло да се свърже с положителния заряд на повърхността бактерии, съдържащи се в налепите по зъбите, като деликатно ги отстранява. На пациентите с проблем налепи по зъбите аз препоръчвам редовно да си мият зъбите или да изплакват устата като използват за това микрохидрин.

Заключителни мисли за микрохидрина

Както вече научихте, тази хранителна добавка в клинично отношение е изключително уникална. През цялата ми почти 20-годишна практика, свързана с проблемите на храненето, аз никого не съм се сблъсквал с хранителна добавка, която поне да се доближаваше до потенциала, който притежава микрохидрина.

Макар че препаратът все още да се намира в начален стадий на изследвания, аз започвам да разбирам, че прогресивната технология, която той представлява, може изключително стабилно да пренасочи специалистите в областта на храненето и научните общества в световен мащаб в посока на абсолютно ново мислене относно темата, как най-добре от всичко да се удовлетвори потребността на организма от хранителни вещества при все по-сложните и замърсени условия. Използвайки думите абсолютно ново, аз си спомних, че понятията, които Фланагани са обединили при създаването на микрохидрина, на практика не са били в действителност нови. Ние често правим грешки, считайки, че съвременната философия на здравеопазването е същата философия, която е преобладавала през вековете.

Това не е така. В края на 1920-те и в началото на 1930-те години учените-медици, като например Клод Винцент (Claude Vincent) и Ото Варбург (Otto Warburg), които са работили независимо един от друг в Европа по проблема, по какъв начин да се осигури на организма с помощта на хранителните вещества допълнителни количества вътрешноклетъчен водород и кислород за постигането на оптимално здраве.

Почти по същото време в историята на нашето здравеопазване е било завършено изследването, свързано с употребата на пеницилина и различните антибиотици на основата на сярата. В продължение на повече от 10 години в целия свят са се провеждали много оживени дебати по отношение на това, в какво направление да се върви напред- дали да се работи за организма, осигурявайки му оптимално хранене, или да се разработват лекарствени средства от типа на антибиотиците, които да заменят естествените защитни механизми на организма.

В края на 30-те години понеже втората световна война била обхванала целия свят, младите войници, много от които по-късно са щяли да се приберат по домовете си, за да продължат медицинската си кариера, с изумление са наблюдавали, как са оздравявали ранените след обширни инфекции, които без антибиотиците вероятно биха се оказали смъртоносни. С това възхищение на първия успех в областта на медикаментозната терапия е израстнала съвременната високотехнологична система за оказване на медицинска помощ и здравеопазването, основано на използването на лекарствени препарати.

Показвайки се като безкрайно упорити, ние всички сега можем да видим, че е било неразумно да се разработват от ден на ден за системата на здравеопазването, която зависи изключително от антибиотиците. Сега поради прекомерното използване на антибиотиците сме стимулирали развитието на супермикробите, които в настоящия момент заплашват живота ни.

Моето лично мнение се състои в това, че компасът за главното направление за развитието на здравеопазването ще се обърне в обратната посока към по-естествения профилактичен подход. Възможно е ефективното действие на микрохидрина да спомогне да бъдат убедени учените в това, че за ежедневната грижа за здравето е многократно по-разумно да се поддържа с помощта на хранителните вещества естествената способност на организма за самолечение, снабдявайки го в изобилие със суровините, които са необходими за оптимално здраве, отколкото да се продължава да се върви по пътя на използване на синтетични лекарствени препарати, които подтискат или заблуждават организма, давайки му временно чуство за облекчение.

 

Съдържание

 

Въведение ..................................................................................................................... 3

 

Истории на заболяванията .......................................................................................... 4

            Мери .................................................................................................................. 4

            Боб ..................................................................................................................... 5

            Ерик ................................................................................................................... 6

            Джорж ............................................................................................................... 8

            Мелилин ........................................................................................................... 8

 

Биологичната среда ..................................................................................................... 9

            Трите параметъра на биологичната среда .................................................... 11

            Какво става при изменението на биологичната среда ................................ 12

 

Микрохидринът какво е това и как той действа .................................................. 14

 

Системата за доставка на микрохидрин: микроклъстерите на Фланагани ....... 16

 

Кой се нуждае от микрохидрин? ............................................................................... 17

 

Ролята на микрохидрина за намаляване на вероятността

от развитието на сериозни заболявания ................................................................... 18

 

Какво количество микрохидрин е необходимо? ...................................................... 19

 

Анализ на историите на заболяванията на пациентите ........................................... 20

Мери .................................................................................................................. 24

            Боб ..................................................................................................................... 25

            Ерик ................................................................................................................... 25

            Джорж ............................................................................................................... 27

            Мерилин ........................................................................................................... 27

 

Заключителни мисли за микрохидрина .................................................................... 27

 

 

 

 

Компанията Coral Club International предлага:

Микрохидрин
Microhydrin
Микрохидринът е мощен антиоксидант, неутрализиращ и обезвреждащ свободните радикали, намаляващ повърхностното напрежение на течностите. Способства за укрепване на здравето, за усвояването на хранителните вещества, за повишаване на тонуса, за забавяне процесите на стареене, притежава противовирусна и антибактериална активност.

Кристал енержи
Crystal Energy
Минерален концентрат на микроклъстери на Фланагани. Тази хранителната добавка променя структурата на водата и й предава по-голяма биоусвояемост. Намалява се повърхностното напрежение на водата за сметка на освобождаването на отрицателно заредени водородни йони от хидроклъстерите и микроклъстерите на Фланагани. Способства за по-доброто усвояване на хранителните вещества и микроелементи.

Артишок с микроклъстери
Artichoke Microclusters
Това е необходима храна за целия организъм, като особено благоприятно влияе на състоянието на кожата. Съдържа биологично активни флавоноиди, които в съчетание с ехинацеята и спирулината, способстват за оздравяването на организма и за поддържане баланса на хранителните вещества.

Биологично активна сяра с микрохидрин
MSM with Microhydrin
Метилсулфонилметан (МСМ) това е източник на органична сяра, лесно усвоима от всички живи организми. Осигурява необходимата концентрация на сяра за поддържане на нормалното ниво на аминокиселините, съдържащи се в сярата и за дейността на целия организъм.

Спирулина с микроклъстери
Spirulina Microclusters
100%-ва спирулина с микроклъстери на Фланагани уникална хранителна добавка, съчетаваща хранителната ценност на спирулината с необичайните свойства на микроклъстерите на Фланагани. Спирулината способства за подобряване на паметта и за укрепване на нервната система, а също така съдържа жизнено важните витамини В12, В1, В2, А и Е.

Фурстфуд, коластра с микроклъстери на Фланагани
FirstFood, Colostrum with Flanagan Microclusters
Препоръчва се при автоимунни заболявания, алергия, астма, множествена склероза за повишаване на имунитета и за увеличаване на енергийните ресурси на организма. Коластрата съдържа природни имунни вещества, включва имуноглобулини IgA, IgG, IgM, нуклеотиди, фактори на растежа, g-интерферон, а също така микроклъстери на Фланагани, оротова киселина и ферменти.

Фикотен с микроклъстери
Phycoten Microclusters
Фикотенът е комплекс от каротиноиди и други растителни пигменти, извлечени от водораслите спирулина и дуналиела. Комбинацията от фикотен, микроклъстери на Фланагани и витамин Е е мощен антиоксидантен комплекс, разрушаващ свободните радикали.

Алое гел с микроклъстери на Фланагани
Aloe gel with Flanagan Microclusters
Алое гел е концентриран гел Aloe vera с добавени лечебни растителни съставки. Той чудесно изглажда и смекчава кожата, подобрява еластичността й и нейното оздравяване. Гелът великолепно успокоява кожата и може да се използва в качеството на деликатно овлажняващо средство.

Микробрайт - прах за почистване на зъбите
MicroBrite
Ефективно почиства зъбите, избелва и възстановява зъбния емайл. Способства за укрепване на зъбите и костната тъкан. Има профилактично въздействие против кариес и пародонтоза. Съдържа микроклъстери на Фланагани.

Селушен-С
Cellution-C
Селушен-С е великолепна система за грижа за кожата и се явява подобрена версия на Нутрисел комплекса. Това е серум, създаден за да поддържа здравето на вашата кожата. Кожата ви не само ще стане здрава, но също така ще изглежда прекрасно. Съчетанието от витамини и микроклъстери на Фланагани осигурява проникването на хранителните вещества в най-дълбочинния слой на кожата, изглажда бръчките и активира оздравителните процеси.

Гел за вана и душ
Bath and shower gel
В дълбочина почиства кожата от замърсявания, подобрява циркулацията на кръвта в кожните капиляри, притежава антицелулитни свойства, овлажнява кожата. Съдържа единствено естествени екстракти и масла, а също така и микроклъстери на Фланагани.

Почистващ гел за лице
Purifying Face Wash
Не образуващ пяна, лесноизмиващ се гел, много добре почиства и освежава даже най-мазната кожа. Позволява лесно да се отстранява мръсотията и декоративната козметика. Съдържа антиоксиданти, приготвен единствено от растителни компоненти, осигуряващи овлажняването, а също така и микроклъстери на Фланагани.

Сол за вана с микрохидрин
Bath Solts with Microhidrin
Чудесно освежава водата, прави я мека и чиста. Целебните свойства на солите от Мъртво море и микрохидрина ще избавят вашата кожа от нежелателните бръчки, възпаления и пигментни петна.

Цитрусов ментов балсам кондиционер
Citrus mint conditioner
Този високоефективен кондиционер прави вашите коси меки, нежни, красиви и здрави. Той прониква в структурата на косъма в дълбочина, като го подхранва и укрепва. Съдържа микроклъстери на Фланагани.

Цитрусов ментов шампоан
Citrus mint shampoo
Шампоанът добре измива косата, като още я укрепва и подхранва. Косата става здрава, блестяща, чиста и свежа. Защитава я от увреждания при боядисване и химическо къдрене. Освен уникалния състав от хранителни вещества, шампоанът съдържа и микроклъстери на Фланагани.

назад