Ексклузивни продукти Видео
Програми

 

 

 

 

 

 

 

 МЕЖДУНАРОДЕН КОРАЛОВ КЛУБ

Да помогнем на хората по света да подобрят
здравето и самочувствието си и
да повишат качеството на живота си


Coral Club International u Royal Body Care

 Колоидно злато

   Колоидното злато представлява колоиден разтвор на свръхмалки частици злато в деминерализирана вода. Частиците на златото носят едноименен заряд и се намират във водата в суспензирано състояние. Диаметърът на частиците е около една милиардна от метъра. Това е толкова малко, че придвижването на една такава частица в участък дълъг 6 мм е съпоставимо с "разходка" на разстояние до 1100 мили. По никакви механични или някакви други способи е невъзможно да се раздроби златото до толкова малка величина. В природата само растенията могат да натрупват в себе си злато, размерите на частиците на което са също така малки, както и в колоидното злато. Този процес е аналогичен на процеса на натрупване на желязо. Растенията извличат от почвата метала желязо, което нашият организъм не може да усвоява, и го трансформират в йонна или колоидна форма, в която вече желязото е усвоимо от организма на човека. /Яжте спанак!/. Размерите на частиците са толкова малки, че могат да остават в суспензирано състояние в чиста вода неограничено време /колоид/.

   Така както, на вас никога няма да ви се наложи да дъвчете гвоздеи за набавяне на необходимото желязо за организма, така и няма да ядете злато във вид на метал. То може да се окаже токсично и да предизвика проблеми с храносмилането, заболяване на бъбреците и др. Въпреки че, металическото злато, във вид на варак, се използва в целия свят като средство за външна употреба, нито един лекар не би го използвал за вътрешно приложение.

   Колоидното злато се получава с помощта на високотехнологичен електроколоиден метод или електролиза , при който пречистена вода /с тройна дейонизация/  се пропуска над повърхността на чисто /0,999/ злато, намиращо се в ток с висока честота и високо напрежение. Йоните на златото от повърхността на чистото злато преминават във водата, която след това се обработва с озон /кислород/ и се пропуска през мощно магнитно поле. В резултат се получава чисто злато в чиста вода.

   Друга форма на златото, която фактически се използва като вътрешно средство, това са цианиди на златото, които се получават чрез разтваряне на златото при използването на две много мощни киселини. Приложението на получените соли предизвиква определени положителни резултати, особено у хора, страдащи от артрит, обаче поради възможни странични токсични въздействия, тях ги използват само в изключителни случаи. Резултатите от инжекции със соли на златото, като правило, са следните: от всеки шести пациент един е принуден да прекрати инжекциите поради странични ефекти. От останалите пет, при един няма да има никакъв ефект, състоянието на тримата ще се влоши, а при последния болките и другите признаци на активно протичащото заболяване изчезват.

   Химическият символ на златото е Au /aurum/. Атомният номер в таблицата на Менделеев е 47; атомното тегло 197 . Златото е един от най-тежките метали с относително тегло 19,3 , т.е. то е 19,3 пъти по-голямо от водата. Златото е най-пластичния и ковък от всички метали. От него могат да се получат толкова тънки листа, че са необходими 30 000 такива листа, за да се получи купчинка с височина един дюйм /25,4 мм/. От една унция /31,3 г/ метал може да се изтеглят жици с дължина повече от 90 км. От 90 до 95% от световния добив на злато се използва в качеството си на резерв за стабилизация на световните валути. Например половината от оставащото количество се използва в бижутерията, една четвърт се използва за нуждите на електропромишлеността, а около 10% - в стоматологията. Оставащото съвсем малко количество се използва за медицински цели, обаче това злато ще допринесе огромна полза на тези, които ще го употребят в колоидна форма.

История

   Златото, в сравнение с всички други елементи, е оказало най-голямо влияние за развитието, перспективите и качествения показател на човешката цивилизация в продължение на хилядолетия от неговата история. Именно то довело цели нации към възход и падение. То предизвикало бурната експанзия на запад в Америка по причина на развиващата се златна треска, достатъчно е да се припомнят златните находища в Калифорния, Юкон и Черните Хълмове.

   Въздействието на златото върху отделната личност било не по-малко драматично, отколкото върху цялата цивилизация като цяло. Средновековните алхимици харчели цели състояния, опитвайки се да превърнат основните метали, такива като оловото, в злато. И въпреки че техните усилия послужили за тласък към появяването на съвременната химия, основната цел получаване на злато така и не била достигната в крайна сметка, нито един от тях  не признал това. Легендите и историите за закопани съкровища и забравени златни жили до сега разпалват играта на нашето въображение.

   За приложението на златото за лечебни цели и в качеството си на обезболяващо средство отдавна се споменавало във фолклора и в легендите, обаче най-ранното приложение в съвременната медицина е отбелязано и документално датира от 1890 година, когато д-р Роберт Кох открил, че туберкулозните бацили загубват жизнеспособност в присъствие на злато. След това учените доста бързо открили, че златото може да се окаже полезно при ред заболявания, които са изброени по-долу. За лечение на артрит златото се употребява от 1927 година. Алхимиците от древността приравнявали златото към същността на слънцето, топлината, живота на земята, към жизнената сила, кръвта, към човешкото аз и т.н. Оценявайки сега ползата от приложението на колоидното злато, логично е да се предположи, че учените от древността са знаели много повече, отколкото ние сме подозирали до сега.

Как и за какво може да се използва?

   Всички области за приложение на колоидното злато още не са изучени. Според усъвършенстването на технологиите за получаването на колоиди, те основно ще  променят  пътя на използване на минералните добавки. Медицинската наука, несъмнено е доказала, че човешкия организъм е в състояние да усвоява жизненоважните минерали в колоиден вид много по-бързо, отколкото във вид на хапчета,  на прах или във всяка друга форма. Механизма на действие на златото засега е неизвестен, обаче проблема не се заключава в това, могат ли или не могат йоните на златото да помогнат да помогнат могат! Проблема е в това, как да се достави малкият йон именно в тази точка на организма, където е необходимо неговото присъствие. Спомнете си, за него да проникне на четвърт дюйм /~ 6 мм/ вътре в тялото това е все едно човек да се разходи на 1100 мили  /~1770 км/, при това не просто така, а през гъсти, влажни, тъмни и страшни джунгли. Решението на проблема е приемане на предписаната доза местно или вътрешно, или и двете едновременно, както ви назначи вашият лекуващ лекар, така че, златото да достигне болната област на организма и да изпълни своята работа.

   Сега вече, благодарение на новите високи технологии за получаване на колоиди на пазара се появиха такива продукти, като минерали и микроелементи в колоиден вид, което доведе до забележителни, даже революционни резултати. Колоидното злато завоюва за себе си място, което заемаше металното злато и неговите соли, и в голяма степен се смята, че то е значително по-добро средство за лечение на хронични възпалителни процеси, депресии,  хроничен алкохолизъм и наркомания, а също и изгаряния. Прилага се местно при различни кожни заболявания, а също за лечение болести на мускулите и ставите, такива като артрит, бурсит и ревматизъм. При приемане вътрешно, например на половин чаена лъжичка на ден, колоидното злато прониква в системата на кръвообращението, осигурявайки достъпа до всички органи.

Колоидното злато не е токсично.

Носи радостното усещане за здраве.

Стимулира възстановителните функции на организма.

Повишава естествената съпротива на организма към заболяване.Способства дълголетие и жизнеустойчивост

   По долу се изрежда непълният опис на заболяванията, при които успешно се прилага колоидно злато.

         Нарушение функциите на главния мозък

         Депресивни състояния

         Наркомания

         Хроничен алкохолизъм

         Артрит

         Изгаряния

         Простудни заболявания

         Нарушение функциите на системите за кръвообращение

         Разстройство на храносмилателната система

         Нарушение на функциите на жлезите с вътрешна секреция

         Нарушение механизма на терморегулация

         Затлъстяване

         Ракови заболявания

         Прободни рани

   Макар, че ние даваме препоръки от медицински характер, ние все пак  искаме да предоставим тази информация с просветна цел. Преди прилагане на колоидно злато вътрешно или в качеството си за външно ползване, ние ви препоръчваме да се консултирате с лекуващ лекар. Този цитат е от брошурата, издадена от фирма WATEROZ  изключително за просветни цели.

 

Свойства на златото

   Златото притежава силно и благотворно действие върху състоянието на организма, както на здравия, така и на болния. Колоидното злато широко се е използвало в Съединените Щати за лечение на заболявания до 1940 година, при това още през 1885 година то се използвало за лечение на алкохолизма. Било установено, че може да го използват също за лечение на артрит, кожни язви, изгаряния и психически разстройства.

   Златото не притежава бактерицидни свойства, като колоидното сребро, обаче то въздейства на различни типове дегенеративни състояния. Стабилизира състоянието на нервната система, възстановява вътрешната хармония, особено у хора с неустойчива психика, например при депресии, меланхолии, печал, чувство за страх, отчаяние, склонност към суицидални опити. Aurum metallicum, хомеопатичен препарат, приготвен от злато, се прилага за лечение на пациенти, страдащи от суицидални наклонности. Златото оказва пряко въздействие на ритмичността и стабилността на сърдечната дейност и нормализира функциите на системата на кръвообращение. То оказва много благотворно действие на органите, които трудно се поддават на процесите на регенерация, особено главния мозък. Златото способства възстановяването  функциите на жлезите с вътрешна секреция, стимулира нервната система, отнема стреса. То оказва целебно действие на храносмилателната система.

   Златото действа позитивно на механизма на терморегулация, особено при простуди, трески и обилно потене по време на сън. Прилагано е за лечение на алкохолизъм, намалявайки зависимостта и влечението към алкохола.

   Използването едно след друго, редувано със сребро, златото усилва съпротивлението на организма срещу болестта и способства възстановяването на жизнения тонус и дълголетието. Среброто потиска възпалителните процеси, така както златото укрепва, възстановява и съхранява здравето. Златото се прилага при всички типове психически, емоционални и физически дегенеративни състояния. От гледна точка на хомеопатичната медицина лечението започва на ментално ниво, след това се преминава на емоционално и накрая на физическо. Златото изключително благотворно действа на главния мозък и емоционалното състояние. Това показва, че златото това е един от първите препарати, които е нужно да се приемат при лечение на болести.

   Специалистите в областта на акупунктурата и ветеринарите, които прилагат в своята практика иглолечение, за повишаване ефективността на акупунктурата, покриват своите игли със злато, което способства усилването преноса на енергия с иглите, в точката на убождане и увеличаване ефективността на иглотерапията. Те се употребяват също и от сребро, принципът на действие на който е почти същия. Ветеринарите предписват злато на животни, които страдат от психични заболявания.

   Психично болните хора преминават различни стадии на емоционален разпад, такива като разочарование и неудовлетвореност, раздразнителност, страдание, гняв, ярост, депресия, натрапчив страх, апатия, склонност към суицидални опити.

   Златото помага при всички изброени състояния.

Заключение

   Целта на настоящата статия е да повтори направеното по-рано съобщение, че колоидното злато оказва ингибиращо действие на раковите тумори; и даже ако нашите диагностични методи след време се усъвършенстват значително, вероятно, винаги ще се намерят стотици пациенти, които ще отлагат посещението при своите лекуващи лекари до тогава, докато хирургичната намеса се окаже невъзможна.

   За това, за да се осигури максимален ефект при лечението с колоидно злато на рак, неподлежащ на оперативна намеса, е необходимо да се изпълняват следните условия: препаратът трябва да е стабилен, с точно определена концентрация, а размерът на частиците съдържащи се в това злато трябва да бъде достатъчно малък и приблизително еднакъв. Златото не е необходимо да се поддържа в суспензирано състояние за сметка на стабилизатори, такива като гумиарабик или разтворими соли на златото, такива  като златен хлорид. Стабилизаторите, явно, обгръщат частиците на златото, снижавайки активността на колоидното злато. Нещо повече, разтворимите соли на златото са токсични, същевременно чистото колоидно злато в съответстващи дози не е токсично.

   Във всички случаи описани в тази статия, е използван препарат от колоидно злато, който е отговарял на упоменатите изисквания и е съдържал 1/500  грана 1 от метално злато на десет капки разтвор.Началната доза е съставена от 30 капки в чаша вода, три пъти на ден, половин час преди ядене. Ежедневно към тази доза е добавяна една капка и така до 60 капки на прием. Практически всички пациенти нормално понесли препарата в това количество, не изпитвайки проблем с храносмилането. При подуване на езика или оплакване от парене в стомаха, дозата е намалявана на 10 капки. Намалените дози се спазват до тогава, докогато пациентът има нужда от лечение с колоидно злато. В някои случаи въпреки пероралния прием се оказало целесъобразно вътрешно венозно приемане. Венозната  доза съставлява от 1 до 5 мл, два пъти седмично.

   Аз отново искам да подчертая факта, че колоидното злато не е панацея, и никога не се е твърдяло, че е панацея или даже лекарствено средство, оказващо специфичен лечебен ефект при конкретни болести. Обаче, когато всички други препарати се окажат безсилни, колоидното злато понякога може да спаси живот; а ако не може, то често го продължава, а още по-често може да направи последните дни на болния търпими и твърде спокойни, без прилагане на наркотични средства. Аз потвърждавам, че тези факти напълно заслужават внимание.